Predsednik Nemačke poziva na odbranu demokratije

Foto: Tanjug

Njemački predsjednik, Frank-Valter Štajnmajer, pozvao je u Božićnoj poruci građane, da podrže demokratiju i da ne zaborave, da se ona ne može uzeti zdravo za gotovo. 

U govoru, koji je agencija DPA dobila prije emitovanja na radiju i televiziji, Štajnmajer je rekao, da je Njemačka živjela u “jedinstvu, slobodi i demokratiji” tokom prethodnih 30 godina.

“Ali, molim vas, nikada nemojte da pomislite, da se ovo može uzeti zdravo za gotovo. Potrebna nam je demokratija – ali sada smo demokratiji potrebni mi”, naglasio je njemački predsjednik.

On je dodao, da su demokratiji potrebni samouvjereni građani, koji imaju samopouzdanje i inicijativu, zdav razum i pristojnost, oni koji pokazuju solidarnost sa drugima.

“Znam da su svi ovi kvaliteti u vama, u nama, u ovom društvu. I zato vjerujem u sve nas. Vjerujem u ovu zemlju”, rekao je Štajnmajer.

On je još istakao, da su građani dio demokratije kroz glasanje i političke aktivnosti, demonstracije na ulicama, pružanje podrške nekoj političkoj partiji ili kroz vršenje službe, na mjestu lokalnog odbornika.

Štajnmajer je govorio i o terorističkom napadu jednog desničarskog ekstremiste na sinagogu u Haleu, u oktobru i rekao da je pravo čudo što su čvrsta drvena vrata tog objekta izdržala dvadesetak metaka.

On je ocijenio, da je ta snaga simbol nečega mnogo većeg.

“To odslikava nas. Da li smo snažni? Da li možemo da se odbranimo? Da li stojimo rame uz rame? Da li smo tu jedni za druge?”, rekao je njemački predsjednik.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos