CG: Pretučen episkop Metodije, uhapšen otac Anastasije!

Crnogorska policija je, tokom protesta protiv donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, brutalno pretukla Njegovo preostveštenstvo episkopa dioklijskog Metodija, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske. 

Do incidenta je došlo noćas na mostu, na Đurđevića Tari u opštini Pljevlja, kada su, kako se navodi, vladiku i pojedine vjernike oborili na zemlju i tukli prendrecima i nogama.

Povrijeđena su i dva vjernika, koji su pokušavali da ga zaštite. Jednom je polomljen kuk, a drugom ključna kost i oni su hospitalizovani u pljevaljskoj bolnici.

“Ovim činom najbolje se potvrdila istinitost riječi crnogorskog premijera, Duška Markovića, koji je u Skupštini rekao da policija ne smije da primijeni silu protiv vjernika, kakav zakon o slobodi vjeroispovijedanja je usvojen i koliko su Crkva i vjerni narod slobodni u savremenoj Crnoj Gori”, navode iz Mitropolije.

Policija je, u podgoričkom naselju Zlatica, uhapsila monaha Srpske pravoslavne crkve, Anastasija i još tri osobe, koje su učestvovale u blokadi puta, u znak podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi, javio je portal “IN4S”. 

Prema istom izvoru, put u ovom naselju blokiralo je 30 osoba.

Na području Mojkovca, uhapšeno je 15 lica, koja su izašla na ulice kao znak podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi, prenio je portal “IN4S”.

U Crnoj Gori u blokadi su Berane, Bijelo Polje, Herceg Novi, Budva, Bar, Most na Tari, Zeta, Mojkovac. U nekim gradovima je reagovala policija i ima uhapšenih.

Poslanici Skupštine Crne Gore, usvojili su noćas sporni Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom statusu vjerskih zajednica, na sjednici, tokom koje je zabilježen niz incidentata, uključujući i hapšenja najmanje 18 poslanika opozicionog Demokratskog fronta.

Iz SPC ranije je saopšteno da Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti predstavlja osnov da država otme crkvenu imovinu i da će se taj akt odnositi na više od 650 svetinja, uključujući i manastir Ostrog.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos