Dva skupa u Banjaluci, u isto vreme, protekla mirno

БАЊАЛУКА, 26. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - На паркингу код бањалучког парка "Младен Стојановић" почео је јавни скуп који органузује више удружења ветерана одбрамбено-отаџбинског рата, с циљем подршке легитимно изабраним представницима власти Републике Српске.

Opozicioni poslanici, u Narodnoj skupštini Republike Srpske, na sinoćnjem skupu u Banjaluci, rekli su da im predstoji dugotrajna borba protiv aktuelne vlasti, koja će, kako kažu, biti mirna i dostojanstvena. 

U obraćanju učesnicima skupa, kojih je prema procjenama bilo oko 1.000, poslanica PDP-a, Jelena Trivić, rekla je da opoziciji predstoji “mirna i dostojanstvena borba do pobjede”, od koje neće odustati.

Ona je navela, da opozicioni poslanici traže smjenu ministra unutrašnjih poslova Srpske, Dragana Lukača i da se ispita, ko je odovoran što se pred poslanicima, kako kaže, našao falsifikovani dokument Programa reformi BiH.

Poslanik PDP-a, Draško Stanivuković, rekao je da je podnio krivičnu prijavu protiv Lukača i pozvao Tužilaštvo da ispita sve okolnosti navoda u prijavi.

On je naveo da opoziciju u oktobru, na lokalnim izborima, čeka borba u kojoj će, kako kaže, da oslobode sve lokalne zajednice.

Poslanik SDS-a, Nebojša Vukanović, pozvao je građane na “mirnu i dostojanstvenu borbu do pobjede”.

On je uputio kritike i međunarodnoj zajednici, optuživši je da odvode mlade sa ovih prostora, te da žele BiH da pretvore u “koloniju i sanitarni koridor”.

Šef kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini, Miladin Stanić, smatra da se aktuelna vlast u Srpskoj postavila iznad naroda.

Na skupu opozicije, kom je prisustvovalo oko 1.000 ljudi, obratili su se i poslanici SDS-a, Milan Tubin i Zoran Vidić, PDP-a Milan Švraka, te nezavisna odbornica u banjalučkoj Skupštini, Mirna Savić Banjac.

 

Vojska Republike Srpske /VRS/. stvorila je Republiku Srpsku i njene institucije u krvavom ratu. u kom je živote dalo više od 30.000 najboljih sinova i zato i Republika Srpska i njene institucije. moraju da budu sačuvane i odbranjene od onih. koji ih intenzivno napadaju, poručili su u Banjaluci predstavnici boračkih organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata. 

Oni su naveli da je oružani sukob na prostoru BiH prestao, ali da traje druga vrsta sukoba. koja kreće iz FBiH i Hrvatske, a podržana je dijelom međunarodne zajednice i, nažalost, pojedincima iz srpskog korpusa.

“To moramo svi da znamo i stoga moramo da branimo naše institucije, a jedna od najznačajnijih je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske. Naš ministar. Dragan Lukač. je heroj koji je krvlju branio Republiku Srpsku i zato ga ne damo, kao ni naše institucije”, poručili su srpski ratni veterani.

Oni su istakli da je Republika Srpska svetinja. koju niko ne smije da takne.

Srpski ratni veterani. zahvalili su srpskom članu Predsjedništva BiH. Miloradu Dodiku, pedsjednici Republike, Željki Cvijanović, predsjedniku Narodne skupštine, Nedeljku Čubriloviću i premijeru, Radovanu Viškoviću, što se istinski i iskreno bore za očuvanje Srpske i njenih vrijednosti.

БАЊАЛУКА, 26. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ – На паркингу код бањалучког парка “Младен Стојановић” почео је јавни скуп који органузује више удружења ветерана одбрамбено-отаџбинског рата, с циљем подршке легитимно изабраним представницима власти Републике Српске.

 

Borci koji su stvarali Republiku Srpsku jedinstveni su u odbrani Srpske i njenih institucija, kao što su zajedništvom i herojstvom u odbrambeno-otadžbnskom ratu, odbranili vjekovna srpska ognjišta, istakli su predstavnici boračkih organizacija, na skupu održanom u Banjaluci.

Proslavljeni komadant druge Krajiške brigade Vojske Republike Srpske /VRS/, Milorad Savić Čiča, rekao je da treba pružiti podršku institucijama Republike Srpske, koje su stvarane u krvavom ratu, herojstvom najboljih sinova.

“Srpska je stvorena voljom srpskog naroda. Da nismo sada ovdje, iznevjerili bismo svoje zadatke i ciljeve. Saborci neće dozvoliti kaljanje ugleda ministra unutrašnjih poslova, Dragana Lukača”, rekao je Savić na skupu “Za Republiku Srpsku”.

Legendarni pukovnik 22. brigade VRS, Cvijo Popović, naglasio je da su borci stvorili Republiku sa svim elementima državnosti.

“Na to sam posebno ponosan. Nemojte da budemo naivni da smo to lako ostvarili, oružani sukob je završen davno, a rat se vodi i danas. Branili smo i odbranićemo našu Republiku i njene instutucije”, rekao je Popović.

БАЊАЛУКА, 26. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ – На паркингу код бањалучког парка “Младен Стојановић” почео је јавни скуп који органузује више удружења ветерана одбрамбено-отаџбинског рата, с циљем подршке легитимно изабраним представницима власти Републике Српске.

 

Predsjednik Udruženja “Veterani Republike Srpske”, Duško Vukotić, smatra da je od izuzetnog značaja što su borci, koji su stvarali Srpsku, jasno pokazali jedinstvo.

“Nas je ovdje 10.000, a njih tamo 700 i to dovoljno govori o svemu. Neizmjerno je važno da očuvamo put srpskog vojnika i policajca i budemo jedinstveni u odbrani naših institucija”, rekao je Vukotić.

On je upitao srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, hoće li BiH i Srpska ostati vojno neutralni i da li će Dragan Lukač ostati ministar.

“Šta god da u onom papiru piše, biće onako kako mi kažemo. Zahvaljujući političkoj borbi naših institucija, došli smo u situaciju, da sastavljena država BiH ne može ništa uraditi bez volje Srba, pogotovo ako smo jedinstveni”, dodao je Vukotić.

Predsjednik “Istočne alternative”, Vojin Pavlović, smatra da srpski narod treba da se ponosi što ima Lukača.

“Imamo heroja, koji je krvario za stvaranje Republike Srpske. Odbranićemo našu Republiku, uprkos onima koji žele da je sruše, a među njima su Nebojša Vukanović i Draško Stanivuković”, rekao je Pavlović.

Predsjednik udruženja “Čast otadžbine”, Branislav Okuka, rekao je da je Srpska životni rezultat generacija koje su je stvorile.

“Srpska je stvorena protiv želje skoro čitavog svijeta i zato tražimo poštovanje za svaku prolivenu kap krvi. Svima je jasno zašto je Lukač meta, a nama je zadatak da sačuvamo institucije Srpske”, rekao je Okuka.

Majka poginulog borca, Jasna Živković, rekla je da svaka majka dobro zna za šta su ginuli njihovi sinovi.

“Pozdravljam vas u ime 30.000 porodica poginulih srpskih boraca, u ime majki i svih onih žena koje su izgubile muževe i sinove”, rekla je Živkovićeva.

БАЊАЛУКА, 26. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ – На паркингу код бањалучког парка “Младен Стојановић” почео је јавни скуп који органузује више удружења ветерана одбрамбено-отаџбинског рата, с циљем подршке легитимно изабраним представницима власти Републике Српске.

 

Predsjednik Udruženja veterana “Garda Panteri”, Petar Cvjetinović, rekao je da su oni među organizatorima skupa i da će “Garda” braniti institucije koje su stvorene.

Nekadašnji pripadnik VRS, Slobodan Župljanin, rekao je da borci u ratu nisu kalkulisali, pa neće ni u miru.

“Branili smo i branićemo našu svetinju. Pobijedićemo sve koji su se drznuli da napadnu našu najveću svetinju, a to rade oni koji je nisu stvarali”, rekao je Župljanin.

Predsjednik Srpsko-ruske zajednice “Zavjet”, Savo Cvetinović Tigar, rekao je da ne smiju bitu zaboravljeni borci koji su stvarali Srpsku, koja mora biti sačuvana.

Predsjednik Saveza srpskih udruženja “Zavičaj”, Branislav Pećanac, rekao je da je cilj ovog udruženja očuvanje srpskog naroda, gdje god da živi.

“Najveća vrijednost našeg naroda je Republika Srpska i zato mora biti sačuvana. Hvala našim najvišim funkcionerima, koji se u ovim teškim vremenima, uspješno bore sa svim izazovima”, rekao je Pećanac.

U Banjaluci je, u parku “Mladen Stojanović”, održan skup “Za Republiku Srpsku”, koji je organizovalo više udruženja veterana odbrambeno-otadžbinskog rata. Skup je protekao mirno.

Skupu su prisustvovali srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, predsjednica Republike, Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović i ministar unutrašnjih poslova, Dragan Lukač.

Prisustvovali su i lider SP-a, Petar Đokić, predsjednik Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić, lider NDP-a, Dragan Čavić, predsjednik DNS-a, Nenad Nešić, potpredsjednica DEMOS-a, Spomenka Stevanović, članovi stranaka koje čine vladajuću koaliciju, te predstavnici nevladinih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

Učesnici skupa, kojih je prema procjenama bilo više od 5.000, nosili su zastave Republike Srpske i Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos