Januar – mjesec sporta za Srbiju

Januar 2020. godine, važan je mjesec za srpski sport – vaterpolisti će braniti titulu prvaka Evrope, odbojkaši će pokušati da se plasiraju na Olimpijadu u Tokiju, rukometaši će učestvovati na prvenstvu Evrope, a Novak Đoković braniće titulu na Australijen openu.

Odbojkaška reprezentacija Srbije, prvak Evrope, igraće na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijadu, koji se održava u Berlinu.

Turnir će biti igran od 5. do 10. januara, a Srbija je u grupi sa Francuskom, Njemačkom i Bugarskom. Prve dvije ekipe idu u polufinale gdje ukrštaju sa ekipama iz grupe koju čine Belgija, Češka i Slovenija.

Samo pobjednik turnira ide u Tokio.

Rukometaši Srbije učestvuju na Evropskom prvenstvu, koje se održava između 9. i 26. januara u Austriji, Švedskoj i Norveškoj.

Srbija igra u Gracu, u grupi A, sa Hrvatskom, Bjelorusijom i Crnom Gorom.

Vaterpolisti Srbije braniće titulu prvaka Evrope u Budimpešti, na prvenstvu koje se održava od 12. do 26. januara. Srbija je u grupi sa Rusijom, Rumunijom i Holandijom.

Najbolji srpski i najbolji teniser svijeta u protekloj deceniji Novak Đoković, braniće titulu na Grend slemu u Melburnu, koji počinje 20. januara i traje do 2. februara.

Kada je riječ o kolektivnim sportovima, na Olimpijadu u Tokio već su se plasirali srpski vaterpolisti i odbojkašice.

Odbojkaši to mogu učiniti u Berlinu. Rukometaši bi plasmanom u prvih sedam ekipa na Evropskom prvenstvu mogli da odu na kvalifikacioni turnir, dok rukometašice u martu imaju kvalifikacije.

Velike šanse za plasman u Tokijo imaju košarkaši i košarkašice, koji su domaćini kvalifikacionih turnira u junu, odnosno februaru.

Srbija bi potencijalno mogla da ima predstavnike u čak sedam kolektivnih sportova sa loptom.

Na prošloj Olimpijadi, u Rio de Žaneiru, Srbija je osvojila medalju u svakom od kolektivnih sportova sa loptom – vaterpolisti su postali olimpijski prvaci, odbojkašice i košarkaši su viceprvaci, a košarkašice su osvojile bronzu.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos