Dijaspora je nacionalni interes Srbije

Unapređenje odnosa matične države sa srpskom zajednicom u dijaspori i regionu jedan je od najvećih državnih i nacionalnih interesa. Na tom planu, u prethodnih nekoliko godina napravljeni su veliki pomaci, koji su javnosti prezentovani na Devetoj konferenciji novinara i medija dijaspore i Srba u regionu, koja je u organizaciji Udruženja novinara Srbije i Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Srbije održana u Beogradu.

Otvarajući konferenciju, srpski šef diplomatije Ivica Dačić naglasio je da je oblast informisanja tretirana kao značajan instrument u naporima za očuvanje srpskog jezika i identiteta.

Srpska zajednica u dijaspori danas je u fazi organizacionog jačanja i definisanja svoje uloge u društvima u kojima funkcioniše. Veliku ulogu u tom procesu imaju i mediji, koji šire mrežu informacija svuda po svijetu.

Učesnici konferencije istakli su i sve izraženiji problem asimilacije srpskog naroda izvan matice, čemu se, kako su istakli, treba suprotstviti organizovano i institucijonalno.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos