Suzavcem na demonstrante u Parizu!

Foto: Tanjug/AP

Francuska policija upotrijebila je večeras suzavac protiv “žutih prsluka” u Parizu.

Demonstranti, većinom mladi u crnoj odjeći i sa maskama, gađali su policiju kamenjem i probili kordone i barijere na putu za centar Pompidur.

Police officers run past a burning barricades during a protest against pension reform plans in Paris, Saturday, Dec. 28, 2019. Thousands of protesters opposed to the French government’s plan to revamp the retirement system marched through Paris on Saturday, the 14th day of crippling strikes. (AP Photo/Michel Euler)

 

Na video snimku, koji je objavio “Sputnjik”, vidi se da je došlo do koškanja i guranja policije i demonstranata, a neki demonstranti su oboreni na zemlju.

Demonstranti su, takođe, palili kante za smeće i demolirali jedno autobusko stajalište.

A demonstrator kicks a teargas canister next to the Beaubourg museum during a protest against pension reform plans in Paris, Saturday, Dec. 28, 2019. Thousands of protesters opposed to the French government’s plan to revamp the retirement system marched through Paris on Saturday, the 14th day of crippling strikes. (AP Photo/Michel Euler)

 

Ovo je posljednje okupljanje “žutih prsluka” ove godine. Okupljanja su počela u novembru 2018. godine, nakon uredbe o poskupljenju goriva.

“Žutim prslucima”, danas su se pridružili i sindikati, koji se protiv plana reforme penzionog sistema.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos