Većina Nemaca je protiv petardi u novogodišnjoj noći!

Foto: Večernje novosti

Više od 50 odsto Nemaca, želi da petarde u novogodišnjoj noći budu zabranjene, a među onima koji se protive zabrani, najviše je simpatizera desnih populista, pokazalo je najnovije istraživanje.

Zabranu petardi i ostalih pirotehničkih sredstava za Novu godinu, podržava više od 50 procenata, a 36 posto je protiv zabrane, objavio je institut YouGov.

Najslabija podrška zabrani (40 posto) dolazi iz redova simpatizera desno populističke stranke Alternativa za Nemačku (AfD), pokazalo je istraživanje za medijsku kuću Redakcijska mreža Nemačke (RND).

Prema dobu ispitanika, za zabranu su najviše (63 posto) građani stariji od 55 godina, prenela je Hina.

Istovremeno, organizovani vatromet podržava više od 84 posto ispitanih.

Organizacije za zaštitu okoline, već godinama apeluju na građane da se uzdrže od kupovine pirotehničkih proizvoda, zbog velike količine štetnih mikročestica.

Meteorološke službe, u novogodišnjoj noći, beleže najviši stepen zagađenja mikročesticama. Brojni nemački gradovi su već uveli zabranu ili ograničenja upotrebe petardi.

U Berlinu je zabranjena na mestima masovnog dočeka Nove godine, poput prostora ispred Brandenburške kapije.

Prodaja pirotehničkih proizvoda u Nemačkoj je ograničena na nekoliko dana uoči Nove godine, a aktiviranje je dozvoljeno samo na prelazu između stare i Nove godine.

Prošle godine je u Nemačkoj prodato petardi i pirotehnike u vrednosti od 133 miliona evra.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos