Mitropolija rodila današnju Crnu Goru

Foto: Srna

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je da je Mitropolija crnogorsko-primorska rodila današnju Crnu Goru, a potom je Zlatnim likom Petra Drugog Petrovića NJegoša Lovćenskog Tajnovidca odlikovao bivšeg policajca Miloja Šćepanovića, koji je dao otkaz jer nije htio da tuče svoj narod.

Mitropolit Amfilohije i članovi Episkopskog savjeta Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori budimljansko-nikšićki Joanikije, mileševski Atanasije, zahumsko-hercegovački Dimitrije, te umirovljeni vladika Atanasije služi su jutros Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

ПОДГОРИЦА, 29. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ 

Episkop dioklijski Metodije trebalo je da prisustvuje liturgiji, ali je nakon prebijanja na mostu Đurđevića Tara zadržan na Vojnomedicijskoj akademiji u Beogradu.

U prepunom Hramu tokom liturgijske besjede obratio se umirovljeni vladika Atanasije, koji je govorio o istoriji Mitropolije zahumsko-hercegovačke, koja je nekada obuhvatala cijelu Crnu Goru sa dijelovima Republike Srpske i Srbije.

Mitropolit Amfilohije u besjedi je ponovio da su u Skupštini Crne Gore umrli i zakon i pravda u noći kada je usvojen Zakon o slobodi vjeroispovjesti.

“Zato sam dao blagoslov sveštencima u svim hramiovima da na svaka dva sata zvone uzapokojene zvona do Božića, jer je umrla pravda u Crnoj Gori”, rekao je vladika Amfilohije.

Mitropolit je ukazao da je u Crnoj Gori “brozomora”, jedna od najopakiji bolesti koja je ikada zahvatila Crnu Goru.

“Titovi nasljednici, a danas i njihovi nasljednici boluju od `brozomore`, koja je otela narodnu imoviniu, a danas njihovi nasljednici hoće da otmu imovinu i našoj Crkvi”, rekao je mitropolit Amfilohije.

ПОДГОРИЦА, 29. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ 

On je Zlatnim likom Petra Drugog Petrovića NJegoša Lovćenskog Tajnovidca odlikovao bivšeg crnogorskog policajca Miloja Šćepanovića, koji je prije dvije noći odbio naređenja da tuče građane Nikšića, koji su protestvovali zbog Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

Šćepanović je zahvalio mitropolitu Amfilohiju i objasnio kako nije mogao da bije svoj narod i sugrađane koji brane Crkvu, “pa makar bio i na ulici gladan i žedan i bez hljeba”.

Ali, to se nije desilo, jer je Šćepanović sinoć dobio posao u opštini Herceg Novi gdje ja na vlasti opozicioni savez predvođen Demokratskim frontom, dok mu je Crkvena opština Herceg Novi obezbijedila smještaj.

Mada je bilo planirano, nije pročitano saopštenje Episkopskog savjeta SPC u Crnoj Gori, ali je rečeno da će ubrzo biti upućeno medijima.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos