Čestitka predsjednice Republike Srpske

Foto: Srna

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović poželjela je svim građanima srećne novogodišnje i božićne praznike, te Dan Republike, naglasivši da je Srpska u 2020. godini spremna za nove pobjede da bi bila što uspješnija i razvijenija.

“Namjera je da se još snažnije posvetimo ekonomskom razvoju, realizovanju važnih infrastrukturnih projekata i poboljšanju životnog standarda građana. Zajednički cilj je uspješnija i razvijenija, srećnija Srpska u kojoj će pojedinci i kolektiviteti osjećati sigurnost i u kojoj će institucije biti sposobne da odgovore na očekivanja građana”, navela je Cvijanovićeva u novogodišnjoj čestitki.

Ona je za RTRS rekla da je na tom planu važno očuvanje mira i stabilnosti, kao i građenje tolerancije među građanima i različitim narodima.

“Možemo biti uspješno društvo samo kada pokazujemo ono što je u nama najbolje”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da sve što je postignuto i što će biti rađeno u Srpskoj, kao i do sada, treba da bude zajednički rezultat institucija Republike i građana.

“Nijedna godina nije bila laka, pa ni 2019, ali smo dokazali da možemo napredovati kada smo zajedno i okupljeni oko interesa Srpske”, poručila je Cvijanovićeva.

Ona je ponovila da je Srpska, uprkos brojnim preprekama, kašnjenju u formiranju vlasti na nivou BiH, te pokušajima da bude osujećen i obezvrijeđen rad njenih institucija, uspjela da očuva i unaprijedi finansijsku, socijalnu i ekonomsku situaciju.

Cvijanovićeva je istakla da je značajno što je i ove godine očuvana i politička stabilnost kao preduslov funkcionisanja insitucija.

Ona je konstatovala da je ostvarena dobra saradnja sa socijalnim partnerima, zahvaljujući čemu su povećane plate, penzije i socijalna davanja.

“Nastavljena je realizacija brojnih infrastrukturnih projekata, ali i onih u oblasti zdravstva i obrazovanja. Gradili smo Republiku, otvarali nova radna mjesta i povećavali lična primanja građana, što će ostati prioritet”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je navela da Srpsku očekuju velike aktivnosti i teški zadaci na unapređenju demografske slike i kada je riječ o reformi sistema obrazovanja.

“A da bismo došli do dobrih rješenja na tom planu, biće potrebno da otvorimo široku raspravu. Ako želimo da naša djeca završavaju škole na osnovu kojih će dobijati pristojne poslove i solidnu zaradu, moraćemo preuzimati dobre prakse iz društava koja su uspjela da se brže tranformišu”, pojasnila je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da se uloga porodice mora vratiti na mjesto koje zaslužuje, kao i da se djeci ponudi što više sadržaja koji će obogatiti njihovo odrastanje.

Cvijanovićeva je poručila da i dalje treba nagrađivati one koji imaju sjajne rezultate u bilo kojoj oblasti, prepoznavati talente u društvu i otvarati im prostor za usavršavanje.

“Bila mi je čast što sam prethodnih godina, zajedno sa institucijama, imala priliku da mnoge od njih upoznam i pomognem da pokažu svoje sposobnosti na domaćim i međunarodnim takmičenjima”, navela je Cvijanovićeva.

Ona je svim građanima Srpske u 2020. poželjela dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću, kao i uspjeh na profesionalnom i svakom drugom planu, sa željom da naredna godina bude godina stabilnosti, zajedništva i napretka.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos