Crnogorci s Kosmeta pozivaju Crkvu i vladu na kompromis

Foto: Vlada Crne Gore

Crnogorska zajednica na Kosovu i Metohiji apelovala je na mitropolita Amfilohija i premijera Duška Markovića da pod hitno obnove dijalog i postignu kompromis o Zakonu o slobodi veroispovesti.

Svaki zakon, pa i zakon o veroispovesti, podložan je promenama, poručili iz Crnogorske zajednice na KiM.

“Raspolućenost crnogorskog društva, nemili i neprimereni događaji u Skupštini i na ulicama Crne Gore, pretnje, mržnja, podvale, ucene, fizički napadi na sveštenstvo, policiju, kao i tenzije koje ne jenjavaju su posledica usvojenog zakona o veroispovesti”, poručeno je iz Crnogorske zajednice, preneo je portal RTCG.

To, kažu, izaziva kod njih tugu, mučninu, ali i opravdani strah da se ne ponovi Božićni ustanak koji je bio velika bratska nesreća.

U saopštenju koje je potpisao predsednik Crnogorske zajednice, Slobodan M.Vujičić, apel je upućen mitropolitu i premijeru.

“Do tada ćemo se moliti da im dolazeći veliki praznik Božić bude vodilja najplemenitijim mislima i delima kako bi prevazišli razlike i došli do kompromisnog rjšenja. Svaki je zakon podložan izmenama i dopunama, pa i Zakon o slobodi veroispovesti”, navodi se u saopštenju.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos