Crnogorci i iz dijaspore, iz Austrije, ne daju na veru i crkvu…

Foto: Facebook

Nakon što je crnogorska Skupština usvojila Zakon o slobodi veroispovesti, oglasili su se mnogi, osporavajući ga, ali i oni koji ga podržavaju. Mirni protesti su svakodnevni širom Crne Gore, protestuje verujući narod i van granica otadžbine, jedan od skupova je bio organizovan i u Minhenu, između ostalih, ali ”jako pismo”, rekli bismo onako iz srca, poslato je u Crnu Goru iz Bregenca, u Austriji, od strane Darka Brajovića, koje vam prenosimo…

Dobri moj Crnogorski rode,

Obraća Vam se sin oca Crnogorca i majke Srpkinje, potomak bratstva Bjelopavlića i ponosni nosilac prezimena Brajović.

Odrastao sam u inostranstvu, ali vaspitan u svojoj porodici, da volim Srbiju, isto koliko i Crnu Goru, da budem vernik pravoslavlja i da poštujem svačiji stav i mišljenje, kao i svačiju slobodu veroispovesti.

Učen sam da volim Hram Svetog Save, isto koliko i manastir Svetog Vasilija Ostroškog, moj Lovćen, isto koliko i moj Rtanj.

Upravo tu ljubav i poštovanje, počeo sam da prenosim i na svog sina, koji je ime dobio po najvećem našem svecu, Svetom Vasiliju, slava mu i milost.

Kako ja sada svojim potomcima da objasnim, da se jedan Zakon o slobodama veroispovesti, donosi u sred noći, da je Skupština Republike Crne Gore okružena kordonima naoružane policije i da se vernici, umesto da slave dobijanje novih verskih sloboda, bore da sačuvaju svoje svetinje? I od koga?

A onaj, od koga je sve to poteklo, konačno je i svojim potpisom na ovaj sramni Zakon, baš na dan rođenja Svetog Vasilija Ostroškog, i ujedno u subotu koja je neradni dan, stavio znak Antihrista i pokazao svoje pravo lice, umesto da sporni Zakon vrati u Skupštinsku proceduru.

Valjda do njega dopiru vapaji nezadovoljnog naroda, Srba, ali i Crnogoraca, koji imaju svoju crkvu, koja u svoje okrilje prima sve ljude dobre volje i pozitivnih misli. Ili on misli da je iznad tog naroda?

Taj narod ne želi državnu crkvu! Taj narod i sveštenstvo u svoje hramove, crkve, manastire i isposnice, primao je i uvek će primati i ljude drugih veropispovesti i opredeljenja, ljude dobre volje i otvorenog srca, ljude koji šire ljubav i žive ljubav!

Kako ja svojim potomcima sutra da objasnim, zašto je narod iz Priboja zaustavljen na granici Srbije i Crne Gore, zašto su Beranci marširali do Đurđevih Stupova , a na njih bacan suzavac! Zašto je Vladika Metodije tučen i ponižavan i zašto mišljenje naroda ne sme da se čuje, osim mišljenja klimoglavaca?

Jesu li to primeri čojstva i junaštva, što bi rekao naš veliki Marko Miljanov?

Mislili su da su mnoge njihove ujdurme prošle, pa će proći i ova! Ali neće!

Ključa Crna Gora!

Ustaju Crnogorci u rasejanju! Pošten i verujući narod Crne Gore, nikada neće prihvatiti sramnu odluku, sramne Skupštine! Ne dao im Bog gnev Svetog Vasilija Ostroškog.

Mi ćemo pred naše potomke čistog obraza i uzdignute glave, a kako će oni pred svoje?

Što bi rekao naš veliki crnogorsko-srpski ili srpsko-crnogorski pisac (sasvim je svejedno), Matija Bećković : ,,Ćeraćemo se još!!!“.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos