Sukobi u centru Pariza, policija upotrijebila suzavac!

Foto: Tanjug/AP

Francuska policija, ispalila je večeras suzavac, tokom sukoba sa demonstrantima u centru Pariza, koji su protestovali zbog najavljene reforme penzionog sistema. 

Policija je koristila suzavac u području oko Bastilje i željezničkoj stanici Gar d’ Est, nakon što su demonstranti, kojima su se pridružili “žuti prsluci”, pokušali da uđu u kompleks željezničke stanice.

Predsjednik Francuske, Emanuel Makron, rekao je da su reforme suštinski važne, kako bi se pojednostavio aktuelni složeni sistem, ali njegovi protivnici kažu da će, zbog novog sistema, većina Francuza morati da radi duže.

Demonstrators attends a protest against pension reforms in Paris, Saturday, Jan. 3, 2020. A few thousands of protesters marched through Paris to denounce French President Emmanuel Macron’s plans to overhaul the pension system, on the 31 day of crippling transport strikes. (AP Photo/Christophe Ena)

 

Kritičari, takođe, kažu da je predloženi sistem u socijalnom smislu katastrofalan, a da su prethodne reforme rezultirale mizernim penzijama.

Većina Francuske blokirana je od početka decembra prošle godine, zbog štrajka radnika transporta, koji su nezadovoljni predloženim penzionim planom.

Drugi veliki protestni skup zakazan je za 9. januar.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos