Tramp: Nisam hteo da izazovem, već da zaustavim rat!

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik, Donald Tramp, rekao je da ubistvo iranskog generala, Kasema Sulejmanija, nije izvedeno s ciljem da se izazove konflikt sa Iranom, već da bi se zaustavio rat.

“Preduzeli smo akciju da zaustavimo rat, nismo to učinili da bismo započeli rat”, rekao je Tramp na Floridi, u prvom obraćanju novinarima posle ubistva Sulejmanija, prenosi AP.

On je dodao, da ne traži promenu režima u Iranu, ali da ta zemlja mora odmah da zaustavi upotrebu boraca iz drugih država, kako bi destabilizovala svoje susede.

Naglasio je, da su mete moguće osvete Irana identifikovane i da je spreman i pripremljen da preduzme bilo koju neophodnu akciju.

Američki predsednik je ranije izjavio, da je Sulejmani ubio ili teško ranio hiljade Amerikanaca tokom dužeg vremenskog perioda i da je planirao da ubije još mnogo njih.

Ocenio je, da je Sulejmani trebalo da bude ubijen mnogo ranije.

Tramp je na Tviteru napisao da “Iran nikada nije dobio rat, ali nikada nije izgubio pregovore”, a nekoliko minuta pre saopštenja zvaničnih institucija SAD o napadu na Sulejmanija, na svom nalogu objavio je sliku američke zastave – bez komentara.

Sulejmani, komandant elitnih iračkih jedinica, ubijen je u napadu američkih dronova.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos