Britanski izvor potvrđuje ono što je dokazivao tim Mladićeve odbrane

Darko Mladić, sin srpskog generala Ratka Mladića, izjavio je da britanski izvor, koji je objelodanio, da osvajanje Srebrenice nije bio dio plana zvaničnog vrha Republike Srpske, potvrđuje sve što je dokazivao tim odbrane njegovog oca. 

Mladić je istakao i da treba obratiti pažnju na dijelove dokumenta, u kojima piše da su u Srebrenici bili specijalci britanskog SAS-a i to izvan trupa Unprofora.

Prema njegovim riječima, simptomatičan je i dio u kom danski vojnici iskazuju sumnju u iskrenu namjeru, ratnoj vladi u Sarajevu, da pomogne Bošnjacima iz Srebrenice.

“Pravo je pitanje, koliko još ima toga što se krije i što, na neki način, osvetljava da smo sve vreme bili u pravu, kada smo govorili da je to manipulacija i da je istina ono što su navodile odbrane, ne samo generala Mladića, nego i drugih”, rekao je Darko Mladić, za Radio-televiziju Republike Srpske.

Napad na Srebrenicu, isprovocirala je bh. strana, Pale nisu imale plan za osvajanja enklave, navedeno je u deklasifikovanim dokumentima Vlade Britanije, koji su objavljeni na sajtu Nacionalnog arhiva te zemlje.

U zvaničnom dokumentu, Ministrastva odbrane Velike Britanije, od 11. jula 1995. godine, opisuju se događaji koji su prethodili dešavanjima u Srebrenici, kao i reakcija holandskog bataljona, nakon što je u to mjesto ušla Vojska Republike Srpske.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos