Moleban i molitvena šetnja sa ikonama, ulicama Podgorice

U Podgorici će večeras, nakon molebana u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja, biti održana molitvena šetnja ulicama grada. 

Nakon služenja molebana, koji počinje u 18.00 časova, sveštenstvo i vjerni narod krenuće u 19.00 časova u molitvenu šetnju ulicama Podgorice, najavljeno je iz Hrama Hristovog Vaskrsenja.

U najavi se navodi, da je molitvena šetnja sa ikonama i crkvenim barjacima predviđena od Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja /preko Morače/, pa do Manastira Svetog Simeona Mirotočivog na Nemanjinom gradu /u centru Podgorice/ i nazad do Sabornog hrama.

“Sveštenstvo Sabornog hrama, poziva vjerne da u molitvenom hodu ponesu svoje ikone”, navodi se u pozivu na molitvenu litiju.

Molebani i molitvene šetnje u gradovima Crne Gore, pa tako i u Podgorici, održavani su svako veče od kada je u Skupštini Crne Gore usvojen sporni Zakon o slobodi vjeroispovijesti, 27. decembra 2019. godine, pa do Badnje večeri, 6. januara.

Ispred hramova, manastira i crkava u gradovima širom Crne Gore svako veče je, prema procjenama Mitropolije crnogorsko primorske Srpske pravoslavne crkve, bilo blizu 100.000 građana.

Episkopski savjet SPC u Crnoj Gori, odlučio je na sjednici 5. januara, da se molebani i molitvene šetnje nakon Božića, održavaju dva puta sedmično i to četvrtkom i nedjeljom.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos