Patrijarh Irinej: Republika Srpska je garant opstanka naroda

Foto: SRNA

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej, rekao je u Banjaluci, da je Republika Srpska dio srpskog naroda i garant njegovog opstanka, te da rijeka Drina nije granica, nego most između Srpske i Srbije. 

“Drugačije ne može da bude, jer smo mi jedan narod, sa istim jezikom, vjerom, običajima i kulturom. Velika mi je čast i radost što sam u Republici Srpskoj”, rekao je patrijarh srpski Irinej na svečanoj večeri, koja je priređena njemu u čast.

Patrijarh je istakao, da jedinstvo srpskog naroda u svakoj prilici mora biti jačano.

“To je uslov našeg opstanka. Republika Srpska je garant opstanka srpskog naroda na ovim prostorima i da je nije – pitanje je koliko bi Srba ovdje bilo”, dodao je patrijarh Irinej.

On je istakao, da Srpska pravoslavna crkva okuplja svoj narod i u najtežim trenucima.

“Vjera je ono što sjedinjuje naš narod. Svjedoci smo da je vjera neprolazna, a najbolji primjer jesu događaji u Crnoj Gori”, kaže patrijarh srpski Irinej.

Patrijarh Irinej je građanima čestitao Dan Repulike.

Svečanoj večeri prisustvovali su predsjednik Narodne skupštine, Nedeljko Čubrilović, predsjednica Srpske, Željka Cvijanović, premijer Srpske, Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara, Zoran Tegeltija, ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin, ministri u Vladi Republike Srpske i u Savjetu ministara, poslanici u Narodnoj skupštini i u parlamentu BiH, sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve.

Večeri su prisustvovali i ambasador Rusije u BiH, Petar Ivancov, ambasador Srbije u BiH, Aleksandar Đorđević, predstavnici diplomatskog kora, zvanice iz javnog, društvenog i političkog života.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos