Rukometaši Srbije, utakmicom sa Belorusijom, danas počinju EP

Foto: RSS

Evropsko prvenstvo za rukometaše počinje danas, a Srbija startuje u Gracu, utakmicom protiv Belorusije, od 18:15.

Posle toga, izabranike Nenada Peruničića, u grupi A očekuju dueli protiv Crne Gore u subotu i Hrvatske, u ponedeljak.

Selektor srpskog tima, u najavi utakmice protiv Belorusije, ističe da će fokus uvek da bude samo na narednom rivalu.

“Belorusija je jedna dobra, kompaktna ekipa. Znate i sami kako smo pre godinu i po dana prošli protiv njih (poraz u Nišu), jer smo verovatno tada igrali malo potcenjivački. To u ovom trenutku ne postoji sa naše strane. Oni su sada sjajni igrači i imaju taj luksuz, da imaju tim koji igra Ligu šampiona, SEHA ligu. Dosta igrača se kod njih dobro poznaje, igraju zajedno u klubu, tako da im prilagođavanje i okupljanje ne fali”, rekao je Peruničić novinarima u Gracu.

On je istakao, da je stručni štab uradio dobru analizu prvog protivnika, Belorusije.

“Mislim da smo igračima servirali svaki detalj, ali opet, znate i sami šta je utakmica i šta ona donosi. Pritisak, motiv, želja koji mogu da odvedu u drugu stranu i zaboraviš sve ono što si radio. Verujem da smo zreli. Videli ste ove rezultate. Za mene jesu teški porazi, ali da mogu, opet bih ponovio isto, jer je to jedini način za napredovanje. Svi igrači su različiti. I mentalno i po kvalitetu. Preuzeo sam selekciju, koja nije bila dovršena i sada je normalno da igrači, koji igraju u slabijim klubovima, nemaju taj nivo samopouzdanja koji bi trebalo da poseduju. Mi forsiramo da igrači koji imaju autoritet dosta pričaju sa ostalim momcima i da im tako pomažu”, zaključio je Peruničić.

Reprezentativac, Stefan Vujić, rekao je da tim željno iščekuje da počne Evropsko prvenstvo.

“Svi željno iščekujemo da sve krene. Pripreme su prošle dobro, bez povreda i mislim da smo spremni. Što se Belorusije tiče, suština njihove igre je bazirana na bekovskoj liniji i imaju mnogo dobrog pivotmena. Analizu smo odradili i pojedinačno o svakom igraču i kolektivno. Jaki su jedan na jedan, imaju šut spolja. Odbrana im je dobra, ali malo manje pokretljiva, što nama može da odgovara, ako iskoristimo to sa bržim igračima. Nadam se da ćemo otvoriti prvenstvo pobedom”, rekao je Vujić.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos