Ukrajina: Istraga o sedam mogućih uzroka avionske nesreće

Foto: Tanjug/AP

Sekretar ukrajinskog saveta za nacionalnu bezbednost, Oleksi Danilov, kaže da je sedam mogućih uzroka, koji se istražuju povodom avionske nesreće u Iranu.

Danilov nije naveo moguće uzroke, tokom svog obraćanja švedskoj televiziji TV4. Rekao je da ukrajinski stručnjaci rade na mestu, u blizini Teherana, gde se srušio ukrajinski avion sa 176 ljudi, od kojih niko nije preživeo, prenosi AP.

Danilov je rekao, da su do sada zadovoljni saradnjom sa iranskom stranom i da očekuju da će tako biti i nastavljeno. On je rekao, da Ukrajina ima 45 istražitelja u Iranu i da stručnjaci imaju pristup krhotinama aviona.

Danilov je dodao i da ne zna da li će snimci podataka o letu biti predati Boingu, i da pre misli da neće.

On je, međutim, izrazio uverenje da će sve zemlje, koje su zainteresovane za ovu situaciju i koje su pogođene, imati pristup crnim kutijama.

Danilov je rekao i da je prikupljanje DNK uzoraka gotovo završeno, nakon čega zemlje mogu da vrate posmrtne ostatke žrtava.

Zapadni lideri, saopštili su ranije, da je izgledalo da je avion nenamerno pogoden raketom zemlja-vazduh u blizini Teherana, nekoliko časova nakon što je Iran lansirao balisticke rakete u dve americke baze, u Iraku, u znak odmazde zbog ubistva generala Sulejmanija.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos