Pažin: Vlada Crne Gore je spremna za dijalog sa MCP

Foto: Tanjug

Vlada Crne Gore je spremna da, bez odlaganja, otpočne dijalog sa svim verskim zajednicama, o primeni Zakona o slobodi veroispovesti, a sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom, da razgovara i o uslovima pod kojima bi mogao biti zaključen temeljni ugovor, izjavio je potpredsednik Vlade, Zoran Pažin.

Pažin je, u intervjuu za BBC na srpskom jeziku rekao, da je Vlada spremna da razgovara o tim uslovima čim, kako je rekao, Mitropolija iskaže spremnost za dijalog.

“Nijedna država u našem regionu, pa ni šire, nema zakon koji je duže i pažljivije pripreman i oko kog su vođene detaljnije i otvorenije konsultacije sa svim zainteresovanim subjektima u državi i izvan nje. Ovaj zakon je usvojen, da bi svi u Crnoj Gori imali jednako pravo da, po svojoj savesti, budu ili ne budu vernici bilo koje veroispovesti i da bi zakoni jednako važili za sve”, naglasio je Pažin.

Potpredsednik Vlade je podsetio, da su od 2015. godine organizovani brojni javni skupovi o Nacrtu zakona, da su sve verske zajednice i drugi zainteresovani subjekti komentarisali Nacrt zakona, kao i da su predstavnici Vlade više puta imali pojedinačne konsultacije sa svim verskim zajednicama.

“Prvobitni zakonski tekst je znatno izmenjen, budući da je Vlada prihvatila sve predloge verskih zajednica, koji su bili u skladu sa međunarodnim pravnim standardima i javnim interesom, a Vlada je zatražila mišljenje Venecijanske komisije i uvrstila u Predlog zakona sve preporuke ovog stručnog tela Saveta Evrope”, tvrdi Pažin.

Pažin je rekao, da ne veruje da će predstojeći izbori u Crnoj Gori proteći u znaku besmislenih podela i rasprava o tome koje su vere i nacije u Crnoj Gori starije i zaslužnije.

“Crna Gora je imala i previše gorkih istorijskih iskustava, i sopstvenih i kod svojih suseda, da bi dozvolila da ovakva retrogradna retorika danas bilo kome donese ozbiljniju političku korist”, naveo je Pažin, preneo je podgorički portal CdM.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos