Važno za Njemačku: “Sjeverni tok 2” biće završen do početka 2021. godine

Ruski predsjednik, Vladimir Putin, nada se da će gasovod “Sjeverni tok 2”, biti završen do početka naredne godine.

“Nadam se do kraja ove ili u prvom kvartalu naredne godine, da će gasovod biti završen i da će početi da radi”, rekao je Putin novinarima u Kremlju.

SAD su prošlog mjeseca uvele sankcije kompanijama, koje rade na skoro završenom gasovodu, kojim će biti udvostručena isporuka gasa Njemačkoj, a predstavlja ključni dio izvozne strategije Moskve, odnosno kompanije “Gasprom”.

Vašington smatra, da će projekat vrijedan 9,5 milijardi evra, omogućiti Rusiji preveliki uticaj što se tiče pitanja bezbjednosti i ekonomije u zapadnoj Evropi.

Govoreći o američkim sankcijama protiv ovog projekta, Putin je rekao da će one prouzrokovati kašnjenje od nekoliko mjeseci.

“Rusija može da završi gradnju, nezavisno, bez angažovanja stranih partnera”, rekao je Putin, prenio je AFP.

Njemačka kancelarka, Angela Merkel, rekla je na zajedničkoj konferenciji sa Putinom, da će projekat biti završen i pored sankcija SAD. “Određenog kašnjenja će biti, ali će gasovod biti završen”, naglasila je Merkelova.

Ona je podsjetila da Njemačka smatra da su “ekstrateritorijalne sankcije neprimjerene” i da Berlin zato i dalje nastavlja da podržava ovaj projekat.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos