Nakon užasnih požara, strašna oluja stiže u Australiju!

Foto: Tanjug/AP

Snažne oluje, sa grmljavinom i jakom kišom, a ponegde i gradom, pogodile su pojedine regione Australije, koja se više meseci bori sa požarima, koji su potpuno opustošili pojedine delove te zemlje.

Iako bi oluje mogle doneti toliko potrebnu pomoć vatrogascima, koji se bore protiv nekih od najgorih požara u istoriji Australije, meteorolozi kažu, da još uvek nije sigurno da će kiša pasti tamo gde je najpotrebnija i da li će je biti dovoljno.

Do sada nije bilo dovoljno kiše da ugasi požare, prenosi CNN i prenosi zabrinutost žvaničnika, da bi obilna kiša mogla da dovede do poplava, jer voda bukvalno klizi sa sasušene zemlje.

Takođe, požari su uništili i veliki deo vegetacije, koja bi mogla da apsorbuje padavine.

Služba za vanredne situacije države Viktorija, objavila je na Fejsbuku nekoliko slika, na kojima se vidi šteta od oluje, uključujući rupu duboku 4 metra, koja se otvorila pored puta.

U delovima Melburna, palo je čak 77 milimetara kiše, prouzrokujući poplavu i određenu štetu, saopštile su lokalne vlasti.

Vatrogasna služba Novog Južnog Velsa, saopštila je na Tviteru, da “iako ova kiša neće ugasiti sve požare, sigurno pomaže njihovom obuzdavanju”.

CNN je izvestio, da kiša nije pala u svim delovima koji su zahvaćeni požarima, ali i da je u Novom Južnom Velsu više od 10.000 kuća i firmi ostalo bez struje zbog nevremena.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos