Rekordna visina temperature okeana!

Temperatura svjetskih okeana, dostigla je prošle godine rekordnu visinu i ubrzava se stopa kojom se zagrijevaju, rezultati su najnovijih istraživanja. 

U studiji, objavljenoj u kineskom žurnalu “Napredak u atmosferskim naukama”, navodi se da je temperatura okeana prošle godine, bila oko 0,075 stepeni Celzijusa viša od prosjeka između 1981. godine i 2010. godine.

Prema proračunima naučnika, da bi dostigao navedenu temperaturu, okean je morao da preuzme 2,6 milijardi puta veću vrelinu, od količine ispuštene bombardovanjem Hirošime.

“Izmjerena temperatura okeana je nesporna i dalji je dokaz globalnog otopljenja”, naglasio je vodeći autor žurnala, Čeng Liđing i profesor Instituta za atmosfersku fiziku, kineske Akademije nauka.

Istraživači su, takođe, uporedili podatke iz perioda od 1987. godine do 2019. godine, sa periodom od 1955. godine do 1986. godine.

Utvrđeno je da je, tokom proteklih šest decenija, najskorije otopljenje za oko 450 odsto više od ranijeg, što ukazuje na bržu stopu globalnih klimatskih promjena.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos