Vladika Joanikije: Plamen, koji se upalio, spaliće grijeh i odagnati nevjerje

Njegovo preosveštenstvo, vladika budimljansko-nikšićki Joanikije, izjavio je da je teško prihvatiti da jedan narod, koji je vijekovima njegovao tradiciju, kulturu i toliko držao do svojih predaka i junaka, čiji je identitet potpuno jasan, sve to tumači iz neke nametnute, vještačke perspektive. 

Episkop Joanikije, istakao je da je cijela Crna Gora oznamenjena starim hrišćanskim svetinjama prije, za vrijeme i poslije nemanjićkog perioda.

Govoreći o masovnom narodnom okupljanju na molebanima i litijama širom Crne Gore, povodom protivljenja kontroverznom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, koji predstavlja udar na Srpsku pravoslavnu crkvu /SPC/, vladika Joanikije je naglasio, da je ovo što se događa zaista čudesno, iako je jedno vrijeme izgledalo da je vjera zapuštena, najslabija u Crnoj Gori.

“To je plamen koji se sada ovdje upalio, plamen koji grije, prosvetljuje, preporađa, on će spaliti grijeh, te odagnati tamu, neznanje, nevjerje i nepravdu”, rekao je vladika Joanikije, za Srpsku radio-televiziju.

Vladika je istakao, da je ovdje riječ o borbi za opstanak pravoslavlja, očuvanje dostojanstva vjere, za odbranu svetinja.

“Naša vjera njeguje tradiciju, poštuje nacije i svačiju slobodu da se izjašnjava kako hoće i u tom pogledu, sačuvali smo sve što su zavjeti naših predaka, sve što su nam zavještali Njegoš i Sveti Petar Cetinjski i Sveti Vasilije Ostroški i želimo samo da to očuvamo i unaprijedimo”, rekao je vladika Joanikije.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos