BiH se obavezala da neće okupirati Mesec!

Foto: Tanjug/AP

Bosna i Hercegovina se obavezala da neće okupirati Mesec ni druga nebeska tela, piše u dokumentu, koji je ratifikovan u četvrtak na sednici Parlamentarne skupštine BiH, u Sarajevu.

Reč je o Ugovoru, o načelima, kojima se uređuje delovanje zemalja u istraživanju i korišćenju svemira, kojim se BiH obavezuje, između ostalog, da neće u svemiru koristiti nuklearno naoružanje.

U ugovoru stoji, da svemir, uključujući Mesec i druga nebeska tela, nije predmet nacionalnog prisvajanja na osnovu zahteva za suverenitetom, putem korišćenja ili okupacije, ili bilo kojim drugim sredstvima.

“Pravila korišćenja svemirskih resursa, mogla bi pričekati, bar dok se ne urede ovozemaljska”, izjavio je za Radio Slobodna Evropa, Mirko Šarović, poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) u Parlamentu BiH.

“Nećemo da kažemo da je ono nebitno i nevažno, ali u ovoj našoj zbilji, stvarnoj životnoj i političkoj, treba dati šansu onim našm životnim pitanjima boljeg života, ekonomije i razvoja kao dominantne teme. Sve ostalo je margina i smatram da možda nije vreme za pitanje te vrste, ne samo ovog nego i drugih”, naveo je Šarović.

Većina poslanika koje je RSE anketirao u holu zgrade Parlamentarne skupštine BiH, međutim, nije ni znala šta se nalazi u materijalu, kojim se BiH obavezuje da neće okupirati Mesec i druga nebeska tela.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos