Argumentacija Ðukanovića je pravno neosnovana i nije validna

Foto: Tanjug

Pravnik i generalni sekretar predsednika Srbije, Nikola Selaković, osporio je danas argumentaciju predsednika Crne Gore, Mila Ðukanovića, u prilog Zakonu o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori i naveo, da je sve što je Ðukanović izneo pravno neosnovano i da nije validno.

Reagujući na navode Ðukanovića, iznete u intervjuu Tanjugu, da država Crna Gora ne otima imovinu Srpskoj pravoslavnoj crkvi, jer je ta imovina, kako tvrdi, zapravo vlasništvo države Crne Gore, uzurpirano u periodu između 1986. i 2000. godine, Selaković je naveo da to nije pravna argumentacija.

”Posmatrati sve u uskim vremenskim okvirima, kao što to čini Ðukanović, a ne osvrtati se na ono što su bili važeći pravni propisi u vreme kada je određena imovina postajala crkvena, nije nešto što može da bude validno i validna pravna argumentacija”, rekao je Selaković za Tanjug.

Dodao je, da je pre perioda o kom govori Ðukanović, vladao komunistički režim za koji se, kaže, zna kako je postupao prema crkvi, a naročito prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Selaković ističe, da su se upravo po tom pitanju oglašavala neka od najrelevantnijih međunarodnih pravnih tela, od Saveta Evrope do Venecijanske komisije i pozivala na nužnost i potrebu vršenja restitucije crkvene imovine, a pre svega imovine SPC.

”Važno je da se pravno napomene, da se ne može uzurpirati nešto što je vaše, što je postalo vaše pre mnogo vekova, što je Crkva kao svojinu stekla donacijama, prilozima ktitora, vladarskim poveljama, poklonima i to u skladu sa važećim zakonima i pozitivnim pravnim propisima”, napominje Selaković i dodaje, da je posebno zanimljiv period koji Ðukanović navodi u argumentaciji.

”Period od 1986. do 2000. godine se, u najvećem delu, poklapa sa periodom njegove vlasti u Crnoj Gori, a upravo ta vlast donosi, sprovodi i kontroliše primenu samih propisa”, zaključuje Selaković.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos