Deaktivirana stara bomba u Kelnu

Employees of the public order office block a road close to the Cologne Cathedral in Cologne, Germany, Tuesday, Jan. 21, 2020. A train station, an opera house and a TV station in the western Germany city of Cologne are evacuated on Tuesday as experts prepare to defuse an American 500-kilogram (1,100-pound) bomb from World War II. (Roberto Pfeil/dpa via AP)

Njemački stručnjaci, deaktivirali su danas bombu iz Drugog svjetskog rata, pronađenu na gradilištu u Kelnu, zbog čega je evakuisano nekoliko hiljada zaposlenih u lokalnim kancelarijama i poremećen željeznički i brodski saobraćaj. 

Bomba težine 500 kilograma, koja je bačena tokom bombardovanja ovog grada na zapadu Njemačke, “više ne predstavlja opasnost”, saopštila je gradska uprava.

Građevisnki radnici, pronašli su sinoć bombu na desnoj obali Rajne, zbog čega su evakuisane obližnje kancelarije, prostorije televizije RTL i zgrada opere, prenio je AFP.

U ovom kvartu nema mnogo stambenih objekata, pošto je ovo prvenstveno poslovni dio grada.

Poslije deaktiviranja bombe, njemačka željeznica je saopštila, da je ponovo otvoren lokalni most preko Rajne, koji vodi prema željezničkoj stanici.

Obnovljen je i vazdušni saobraćaj iznad ovog dijela grada, kao i plovidba brodova Rajnom u ovoj oblasti.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.