Papa: Sećanje na Aušvic kao opomena…

Foto: Tanjug/AP

Papa Franjo, upozorio je na porast antisemitizma u svetu i poručio da 75. godišnjica oslobođenja Aušvica, logora smrti, u kom su nacisti ubili oko 1,3 miliona ljudi, treba da posluži kao opomena, da ne smemo da postanemo ravnodušni.

“Zabrinjavajuće je videti u mnogim delovima sveta, porast sebičnosti i indiferentnosti, nedostatak brige za druge i stav, koji kaže, da je život dobar, dok je dobar za mene, a kad stvari krenu naopako, otkrivaju se gnev i zloba”, rekao je papa, u razgovoru sa delegacijom Centra, Simon Vizental.

To, kako je objasnio, stvara povoljno tlo za frakcionizam i populizam, na kom se seje mržnja.

“Nedavno smo bili svedoci varvarskog oživljavanja antisemitizma”, rekao je papa, ali nije pomenuo konkretno nijednu zemlju, ni populistički pokret.

On je rekao, da još jednom najoštrije osuđuje svaki oblik antisemtiizma, prenosi Rojters.

Papa, koji je posetio Aušvic 2016. godine, naveo je, da je sećanje na Holokaust, od ključnog značaja da osiguramo, da se slični zločini ne ponove.

“Ako izgubimo sećanje, uništićemo našu budućnost. Neka godišnjica neizrecive okrutnosti, koju je čovečanstvo iskusilo pre 75 godina, posluži kao poziv da zastanemo i prisetimo se. Treba nam to ili ćemo postati indiferentni”, rekao je on.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos