Zakon neće biti povučen, nema ataka na imovinu Crkve

Foto: Tanjug

Ministar spoljnih poslova Crne Gore, Srđan Darmanović, izjavio je da nema povlačenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, ističući da “neće biti ataka, niti juriša” na imovinu crkava Srpske pravoslavne crkve /SPC/. 

“Crna Gora je kao i svaka druga nezavisna zemlja na svijetu. Ima svoje odgovornosti i suverena prava da rješava svoja pitanja, a jedno od njih je i ovaj zakon. To ne treba zanemarivati i mnogo zdraviji odnosi će postojati, ako to budemo poštovali. Nema potrebe za flagrantnim miješanjem u unutrašnje poslove druge zemlje”, rekao je Darmanović, za Televiziju Crne Gore.

On smatra, da je ovaj zakon liberalan i da počiva na premisi – koliko vjernika, toliko i crkava.

“Zakon je regulisao pitanje onoga što treba vratiti u državnu svojinu. Proteći će još vremena dok se shvati, da niko nikome ništa neće oteti i onda će, vjerovatno, retorika splasnuti, shvatiće se da je Zakon jednak za sve”, rekao je Darmanović.

On je naveo, da vraćanje državne svojine u njene ruke, mora biti praćeno poštovanjem Zakona, te da je sve to obuhvaćeno Zakonom.

“Neće biti ataka, da ne kažem juriša na imovinu crkava, a pogotovo ne na njihovo korišćenje. Prema tome, Zakon neće biti povučen, uprkos zahtjevu Mitropolije crnogorsko-primorske, ali će itekako biti vođeni ozbiljni razgovori”, poručio je Darmanović.

Komentarišući “skrnavljenje državnih simbola Crne Gore u Beogradu”, on kaže da da su vlasti u Srbiji bile dužne da to spriječe.

“Mislim da je moglo biti efikasnije reakcije i da nije smjelo da se dozvoli to jednosatno iživljavanje nad simbolima. Nije bilo fizičkog napada na prostorije, ali je bilo dovoljno za mučne scene i bilo je prostora za preventivu”, smatra Darmanović.

On kaže i da je trebalo da politički lideri ukažu, da tako nešto ne treba raditi.

“To su bile nemile scene, loš je utisak i to što je bilo dosta studenata. Mi smo opravdano na to protestovali. U Crnoj Gori nikada nisu skrnavljeni simboli Srbije”, istakao je Darmanović.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos