Nauka je na pragu univerzalne metode liječenja svih vrsta raka!

Tim naučnika, sa Univerziteta u Kardifu, otkrio je metod kojim se mogu uništiti sve vrste karcinoma prostate, dojke, pluća i drugih vrsta raka, prenosi časopis “Nature imunolgy“. 

T-ćelija iz krvi, koju je otkrio naučni tim u Kardifu, ima receptor koji bi mogao u laboratorijskim uslovima da pronađe i ubije širok spektar ćelija raka.

Ovaj metod bi mogao da eliminiše sve oblike tumora pluća, kože, krvi, debelog crijeva, dojke, kostiju, prostate, jajnika, bubrega i grlića materice!

Pri tome, zdravo tkivo ostaje netaknuto.

Metod još nije testiran na pacijentima, ali naučnici tvrde da ima “ogroman potencijal”.

Imunološki sistem je prirodna odbrana tijela od infekcija, ali, takođe, napada i ćelije raka.

Naučnici su u krvi pronašli takozvanu T-ćeliju, koja, kako tvrde, može da skenira tijelo i procijeni da li postoji prijetnja zdravlju, koju je potrebno eliminisati.

Ove ćelije se mogu koristiti za napade na širok spektar karcinoma.

“Na ovaj način, postoji mogućnost liječenja svakog pacijenta. Niko nije vjerovao da je to moguće – da bi jedna T-ćelija mogla da uništi različite vrste raka”, navodi profesor, Endrju Sivel, za Bi-Bi-Si.

T-ćelije imaju na svojoj površini receptore, koji im omogućavaju da gledaju na “hemijskom nivou”.

Receptor T-ćelije djeluje u interakciji sa molekulom, koji se zove “MR1”, a koji se nalazi na površini svake ćelije u ljudskom tijelu.

Naučnici smatraju, da upravo “MR1”, označava izobličeni metabolizam, koji se događa unutar ćelije karcinoma. Istraživači tvrde da bi njihov T-ćelijski receptor mogao dovesti do “univerzalnog” liječenja raka.

Zamisao je, da se od pacijenta oboljelog od raka uzme uzorak krvi. Njegove T-ćelije potom bi se genetski modifikovale i reprogramirale tako da same naprave receptor za otkrivanje raka.

Takve ćelije bile bi uzgajane u laboratoriji, a zatim ubrizgavane u pacijente.

Istraživanje je do sada testirano samo na životinjama i na ćelijama u laboratoriji.

Lusia Mori i Dženaro de Libero, sa Univerziteta u Bazelu, potvrđuju da istraživanje ima veliki potencijal, ali da je prerano reći da li će djelovati kod svih vrsta karcinoma.

“Izuzetno smo uzbuđeni zbog imunoloških funkcija T-ćelije”, navode oni.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos