- Advertisement -

Nemačka planira integraciju useljenika pre dolaska u zemlju

Foto: Tanjug/Ilustracija

Nemačka Vlada planira, da sa integracijom budućih doseljenika, počne još i pre njihovog useljavanja u Nemačku.

To je saopštila poverenica savezne Vlade za integraciju, Anet Vidman Mauc, nakon sastanka Vlade, na kom je prihvaćen deo “Nacionalnog akcionog plana integracije” i navela je da i pre doseljavanja, trebaju da se postave smernice za integraciju, nakon dolaska u Nemačku.

Akcioni plan predviđa mere za integraciju budućih doseljenika, koje bi započele u zemljama porekla, a koje se pre svega odnose na učenje nemačkog jezika i iscrpno informisanje o životu u Nemačkoj.

“Time, između ostalog, želimo da sprečimo stvaranje pogrešnih očekivanja od života u Nemačkoj”, rekla je Vidman-Mauc, prenosi Hina.

Donošenje nacionalnog akcionog plana integracije je deo priprema za uvođenje Zakona o useljavanju kvalifikovanih radnika, koji stupa na snagu 1. marta ove godine, koji će prvi put nakon dužeg vremena omogućiti sistemsko doseljavanje stručnjaka i kvalifikovanih radnika, iz zemalja koje nisu članice Evropske unije.

Stranka, Alternativa za Nemačku (AfD), već je kritikovala namere kancelarke Angele Merkel, da Nemačku pretvori u doseljeničku zemlju i time pogorša sadašnje probleme.

“Ono, od čega Nemačka već sada pati, su stvaranje paralelnih društava, dečji brakovi, kriminalni klanovi, ubistva iz časti i nedopušteni uslovi u školama i to će se dodatno pogoršati”, saopštila je jedna od vodećih političarki AfD-a, Beatriks fon Štorh.

Izvor Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.