EU: Za mržnju nema mesta u Evropi!

Foto: Tanjug/AP

Predsednici Evropskog saveta, Evropske komisije i Evropskog parlamenta, povodom godišnjice oslobađanja logora Aušvic poručuju, da je planirano uništenje Jevreja bio najopakiji zločin u evropskoj istoriji. Oni poručuju, da se zarad bolje budućnosti, lekcije iz prošlosti ne smeju zaboraviti.

”Sve države članice EU, stoje ujedinjene u odlučnosti da za bilo koji oblik rasizma, antisemitizma i mržnje, nema mesta u Evropi i učinićemo sve što je potrebno, da se tome suprotstavimo”, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Šarl Mišel, Ursula fon der Lajen i David Sasoli podsećaju, da je tokom holokausta ubijeno šest miliona jevrejske dece, žena i muškaraca, kao i milioni nevinih i stotine hiljada Roma, progonjenih zbog svoje etničke pripadnosti.

”Pridružujući se današnjem sastanku šefova država i Vlada u Jerusalimu, mi dodajemo naš glas onima, koji su odlučni da ne dozvole da ekstremistima i populistima, da pređu granice i ponovo postave pitanje ljudskog digniteta i jednakosti ”, naglašava se u tekstu saopštenja, izdatog u Briselu.

U EU ukazuju, da je holokaust bio ”evropska tragedija” i istorijska prekretnica, čije je nasleđe utkano u DNK EU.

”Sećanje na holokaust, nije samo po sebi kraj. To je i kamen temeljac evropskih vrednosti, Evrope kojoj je ljudskost u srcu i koja ga štiti vladavinom prava, demokratijom i fundamentalnim pravima”, ocenjuju predsednici institucija EU.

Predsednici Evropskog saveta, Komisije i Parlamenta ukazuju na vrednost, koju manjine donose Evopi, upozoravajući da se jevrejske zajednice i danas susreću sa pretnjama širom kontinenta.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos