Tramp, prvi predsednik SAD-a, na ”Maršu za život”

Foto: Tanjug/AP/Twitter

Donald Tramp je postao prvi američki predsednik u istoriji, koji je prisustvovao godišnjem ‘‘Maršu za život‘‘ u Vašingtonu, tradicionalnom skupu protivnika prava na abortus.

On je hiljadama ljudi, koji su se okupili u glavnom gradu SAD-a poručio, da nerođena deca nikada nisu imali snažnijeg zaštitnika u Beloj kući.

Tramp je hvalio svoju politiku protiv abortusa i to što je postavio mnogo konzervativnih sudija na položaje, na federalnom nivou, uključujući dvojicu koja služe u Vrhovnom sudu: Breta Kavanoa i Nila Gorsača, prenosi Glas Amerike.

Demonstranti iz svih krajeva zemlje, okupili su se u Vašingtonu, povodom događaja koji se već 47. godinu održava u vreme, kada je 1973. godine, Vrhovni sud doneo presudu u slučaju “Ro protiv Vejda”, odluku kojom je legalizovano ustavno pravo žena na abortus i legalizovana procedura širom SAD-a.

Mnogi srednjoškloci i studenti priključili su se skupu, preneo je Glas Amerike.

Tramp nije pominjao suđenje o svom opozivu koje je u toku u Senatu, ali je napao demokrate u vezi sa njihovom politikom prema abortusu, što je izazvalo gromoglasan aplauz okupljenih.

Među najvernijim pristalicama predsednika Trampa su evangelistički hrišćani, koji se snažno protive pravu na abortus.

Skup je povremeno delovao kao miting u predizbornoj kampanji, na kom je Tramp napadao svoje rivale, a iz mase se čuli povici “Još četiri godine!”

Tramp je rekao, da “krajnja levica, nažalost, aktivno radi na tome, da izbriše naša Bogom dana prava, zatvori verske humanitarne organizacije, zabrani vernicima da se okupljaju u javnosti i utiša Amerikance koji veruju u svetinju života”.

“Okomili su se na mene, jer se borim za vas. A mi se borimo za one, koji nemaju svoj glas i pobedićemo”, poručio je američki predsednik.

Tramp, koji je pre mnogo godina podržavao pravo na abortus, predstavio je sebe kao posvećenog protivnika abortusa, na osnovu svojih verskih ubeđenja.

Tokom predizborne kampanje 2016. godine, on se zarekao da će postavljati sudije, koji će ukinuti presudu “Ro protiv Vejda”.

Abortus je i dalje jedno od pitanja, koje najviše deli američku naciju. Prema poslednjoj anketi Rojtersa i Ipsosa, urađenoj prošle godine, oko 58 odsto odraslih kažu, da bi abortus trebalo da bude zakonit u većini ili u svim slučajevima.

Prethodni američki predsednici, nisu želeli da prisustvuju ‘‘Maršu za život‘‘, ali su se republikanci, Ronald Regan i Džordž Buš Mlađi, obraćali prisutnima preko video snimka, što je prošle godine učinio i Tramp, dok je potpredsednik SAD-a, Majk Pens, bio prisutan na skupu.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos