Porastao broj ekstremnih desničara u Bundesveru!

Foto: Tanjug/AP

Broj pripadnika nemačkih oružanih snaga, koji pripadaju radikalnoj desnici, u naglom je porastu, a trenutno se protiv 550 pripadnika Bundesvera vodi istraga.

Kako je rekao direktor nemačke Vojne obaveštajne službe (MAD), Kristof Gram, za nedeljnik Velt am Zontag, ta služba trenutno vodi istragu protiv 550 vojnika, zbog sumnje da pripadaju ekstremnim desničarima.

On je upozorio na nagli porast razotkrivenih slučajeva vojnika, koji su pokazivali ekstremno desna ubeđenja i istakao da je samo u 2019. godini, otkriveno 360 novih slučajeva.

Prema njegovim rečima, prošle godine je prijavljeno osam pripadnika radikalno desne scene, a kod drugih 40, otkriven je “nedostatak vernosti nemačkom ustavnom poretku”, prenosi Hina.

Gram je objasnio, da je posebno visok procenat vojnika sa ekstremno desnim ubeđenjima, otkriven među pripadnicima specijalnih jedinica (KSK).

“Procenat vojnika, s ovakvim pogledima na svet među specijalcima, je pet puta veći nego u ostatku Bundesvera”, rekao je Gram.

Kako se navodi, porast otkrivenih slučajeva pripadnosti ekstremnoj desnici, povezuje se s reformom unutar MAD-a, a pre dve godine našla se na udaru kritika parlamentarnih stranaka, zbog nedovoljne efikasnosti kada je u pitanju otkrivanje ekstremističkih ubeđenja kod pripadnika Bundesvera.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos