Mitropolit Njemačke Avgustin pisao ministru Masu

Foto: Srna

Mitropolit Njemačke Avgustin u pismu ministru spoljnih poslova Njemačke Hajku Masu ukazao je na težak položaj pravoslavnih vjernika u Crnoj Gori zbog donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

“Moja sabraća u episkopskoj službi i ja duboko smo zabrinuti zbog konstantnih napetosti u crnogorskom društvu, gdje pravoslavni hrišćani i dalje protestuju radi očuvanja svojih sakralnih mjesta. Molim za zaštitu pravoslavnih hrišćanki i hrišćana u Crnoj Gori od svake povrede njihovih ljudskih i vjerskih prava”, naveo je mitropolit Avgustin, koji je i egzarh centralne Evrope.

Vladika Avgustin je ukazao da “izgleda da će implementacija ovog zakona služiti kao instrument za otuđenje religijskih objekata stečenih ili izgrađenih prije 1918, za koje nedostaje zvanični dokaz o vlasništvu”.

“Naša pravoslavna braća u Crnoj Gori su ovim mjerama, koja dovode u opasnost više od osam stotina godina kontinuirano duhovno prisustvo i kulturno nasljeđe, direktno pogođena”, naglasio je mitropolit Avgustin.

On je dao podršku Masu u diplomatskim naporima u borbi za vjerske slobode, “kako na ovom dijelu Zemlje, tako i širom svijeta”.

“Dajem sebi slobodu da skrenem Vašu pažnju na našu pravoslavnu braću u Crnoj Gori, koja, nakon nedavnog usvajanja Zakona o vjerskim slobodama i pravnom statusu crkava i vjerskih zajednica u crnogorskom parlamentu, osjećaju da im je povrijeđena vjerska sloboda”, naveo je vladika Avgustin u pismu Masu, kojem se obratio kao predsjedavajući Pravoslavne episkopske konferencije u NJemačkoj.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos