Nova Kurcova Vlada, podržava Zapadni Balkan u EU

Nova austrijska Vlada, kancelara Sebastijana Kurca, koju čine Narodna partija Austrije (OVP) i stranka Zelenih, zahteva jasnu perspektivu pristupanja EU za zemlje Zapadnog Balkana i podržava dijalog Beograda i Prištine.

U programu Vlade, u koji je Tanjug imao uvid, u delu koji se tiče “proširenja i spoljnih odnosa EU”, uz napomenu da je neophodna zajednička spoljna politika “sa jedinstvenim glasom”, ističe se da pristupni pregovori trebaju da budu otvoreni bez odlaganja, odnosno trebaju da napreduju, kada jedna zemlja ispuni određene kriterijume, a da razmišljanja o novoj metodologiji ne smeju da sprečavaju taj proces.

Austrija se, kako se navodi, izjašnjava za što skoriji početak pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

Austrija će, dodaje se, zemlje Zapadnog Balkana i dalje aktivno podržavati na njihovom putu, uključujući i u rešavanju bilateralnih konflikata.

S tim u vezi se u Vladinom programu navodi, da Austrija namerava aktivno da podržava dijalog Beograda i Prištine.

Takođe, Vlada želi nastavak dijaloga sa državama Zapadnog Balkana, uključujući kroz intenzivnu saradnju parlamenata.

Zvanični Beč će se, kako je najavljeno u tom dokumentu, pod nazivom “Iz odgovornosti prema Austriji”, zalagati dalje za viznu liberalizaciju za Kosovo.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos