Kina – korona virus: Broj umrlih porastao na 425, zaražena i beba!

Foto: Tanjug/AP

Broj umrlih, od epidemije korona virusa u Kini, porastao je na 425, zaključno s ponedeljkom, saopštila je u utorak Nacionalna zdravstvena komisija te zemlje.

Od novih smrti, svi su bili u centralnoj provinciji Hubej, epicentru epidemije virusa. U glavnom gradu provincije Vuhan, umrlo je 48 ljudi, javlja Rojters.

Širom Kine, u ponedeljak je bilo 3.235 novih potvrđenih infekcija, čime je ukupan broj do sada dostigao 20.438.

Hong Kong je prijavio prvu smrt od korona virusa, a preminuo je 39-godišnji muškarac, koji je oboleo nakon što je posetio kineski grad Vuhan, u januaru.

To je druga smrt od korona virusa, van kontinentalne Kine.

Prva smrt izvan Kine, prijavljena je u nedelju – 44-godišnji Kinez, umro je na Filipinima, nakon što je tamo otputovao iz Vuhana, epicentra virusa, prenosi Rojters.


Broj smrtnih slucajeva u Kini, porastao je u utorak na 425, postavljajući novi dnevni rekord, a ukupan broj zaraženih u Kini, porastao je za 3.235 na 20.438.

Najmanje 151 slučaj je zabeležen u 23 druge zemlje i regionu, uključujući SAD, Japan, Tajland, Hong Kong i Veliku Britaniju.

Do smrtnog slučaja u Hong Kongu, došlo je u trenutku kada stotine medicinskih radnika u azijskom finansijskom centru počinju drugi dan štrajka, kojim žele da prisile Vladu da potpuno zatvori granice grada sa kontinentalnom Kinom, dan nakon što je liderka, Keri Lam, ostavila otvorena tri preostala kontrolna punkta.

U bivšoj britanskoj koloniji, do sada je bilo 15 potvrđenih slučajeva novootkrivenog korona virusa, uključujući i jedan, kada je do prenošenja virusa došlo lokalno.

Broj zaraženih od korona virusa u Kini, povećan je na 20.438, a među njima je i jednomesečna beba, objavili su kineski mediji.

Kako je objavio “Pipls dejli”, pozivajući se na lokalne zdravstvene zvaničnike, korona virus je kod bebe dijagnostifikovan juče, u provinciji Guidžu.

Beba je u izolaciji u bolnici i njeno stanje je trenutno stabilno.

Slučajevi koronavirusa zabeleženi su u više od 25 zemalja, a najviše u Japanu (20), Tajlandu (19) i Singapuru (18), objavio je CNN.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos