Selektor Crne Gore primio blagoslov Amfilohija, ministar mu zamerio!

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Vladimir Gojković, primio je u Cetinjskom manastiru, blagoslov mitropolita Amfilohija, što mu je zamerio ministar za sport i mlade u crnogorskoj Vladi, Nikola Janović, inače i sam nekadašnji vaterpolo reprezentativac Srbije i Crne Gore, kao i Crne Gore.

Nakon liturgije u Cetinjskom manastiru, u nedelju, Amfilohije je pozdravio Gojkovića i čestitao na uspehu vaterpolista Crne Gore na bronzanoj medalji, na upravo završenom prvenstvu Evrope u Budimpešti, preneo je sajt Mitropolije.

Amfilohije je Gojkoviću i celoj reprezentaciji, koja je, kako je navedeno, “proslavila i sebe i celu Crnu Goru”, dodelio ikonu Svete Bogorodice Filerimske, “poželevši da ih štiti majka Božja, te da nam donose medalje i pobede sa budućih takmičenja”.

Gojković se, dodaje se, zahvalio “u ime reprezentacije na časti i ukazanoj pažnji” i izrazio zadovoljstvo što je bio prisutan na liturgijskom sabranju, te naglasio “da mu podrška i blagoslov crkve mnogo znači, kao i celoj vaterpolo reprezentaciji”.

Ministar za sport i mlade u crnogorskoj Vladi, Nikola Janović, nekadašnji vaterpolo reprezentativac, ali svojevremeno i saigrač Gojkovića, poručio je selektoru da se “drži” blagoslova države (Crne Gore) koja, prema njegovom viđenju, “jedina pripada svima”.

“Ne razumem kontekst crkvenih odlikovanja, posebno ne u kolektivnim sportovima. Držite se blagoslova i podrške države, jer jedino ona pripada svima u reprezentaciji, kao što reprezentacija pripada njoj”, objavljeno je na tviter nalogu crnogorskog ministarstva.

Crnogorskog selektora Gojkovića je, inače, već odlikovala mitropolija Srpske pravoslavne crkve 2013. godine, ordenom zlatnog lika Svetog Petra Lovćenskog Tajnovidca – Petar Drugi Petrović Njegoš.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos