- Advertisement -

Merkelova će Vučiću izneti plan za Kosovo…

Foto: Tanjug

Kosovo, evropske integracije i nova metodologija proširenja EU, biće glavne teme razgovora predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i nemačke kancelarke, Angele Merkel, na sastanku do kog bi trebalo da dođe najkasnije za mesec dana, piše “Blic”.

“Sigurno je da će dobar deo razgovora Vučića s Merkelovom biti posvećen novom izaslaniku (EU) za pregovore Beograda i Prištine i njegovoj budućoj agendi. Vučić bi mogao da sazna i u kom smeru će pregovori, pod vođenjem Miroslava Lajčaka, ići. Zasad je to nepoznanica i naša strana ima rezervu budući, da Lajčak dolazi iz Slovačke, zemlje koja nije priznala Kosovo, pa će se potruditi da pokaže kako on ne zastupa interese svoje zemlje, već EU”, kaže izvor lista.

Vučić je danas naveo, da ne može ni da potvrdi, ni da demantuje informaciju, da će odlazeći slovački ministar spoljnih poslova, Miroslav Lajčak, biti specijlani izaslanik EU u pregovorima Beograda i Prištine, navodeći da ne bi isključio tu mogućnost, ali je istakao da će ta osoba svakako biti pod snažnim uticajem Berlina.

On je naveo i da je Lajčak iskusan, veoma obrazovan i inteligentan čovek, koji ima izuzetnu saradnju s Berlinom.

Izvor Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.