Južna Koreja slavi Oskara!

Foto: Tanjug/AP

Južna Koreja, slavi svoju prvu pobedu, na 92. dodeli Oskara, na kojoj je film Bong Džun Hoa osvojio čak četiri nagrade, uključujući i najvažniju – za najbolji film 2019. godine.

Takođe, Ho je osvojio i nagrade za režiju, scenario i strani film i tako je postao apsolutni pobednik u Holivudu.

Nijedan drugi film nije osvojio ove godine četiri statuete, iako su neki kandidati, koji su ušli u najuži izbor, bili kandidovani i za više od 10 Oskara.

Pre dodele nagrada, “Parazit” je bio favorit da osvoji nagradu za najbolji strani film i eventualno za režiju, ali kritičari su smatrali da je “1917” favorit za najbolji film godine.

Utoliko je veselje u Južnoj Koreji veće, jer ovo je bio prvi put da jedan njihov film stigne, ne samo do najužeg izbora, već i da pokupi nagrade za sve kategorije, za koje je ušao u najuži izbor.

Ovo je, inače, prvi put u istoriji nagrade Oskar, da jedan azijski film uđe u najuži izbor za najbolji film godine, pa i za još tri nagrade, koje je dobio.

Nagrada u Holivudu, došla je u pravi čas, jer je zemlja zabrinuta da će biti zahvaćena epidemijom korona virusa zbog blizine Kine, a žitelji Južne Koreje žive u stalnom strahu od svog neposrednog suseda Severne Koreje, koja im stalno preti da će upotrebiti nuklearno naoružanje.

Ovaj film, koji može da se uvrsti među žanr komedije i satire, o velikim razlikama između siromašnih i bogatih u zemlji, kojoj je ovo bio prvi nastup na dodeli Oskara.

“Možete li da verujete, da je naš ”Parazit” osvojio Oskara za najbolji film u svetu 2019. godine”, glasi naslov preko cele prve strane najvećeg dnevnika Južne Koreje, “Chosun Ilbo”.

“Mi smo napisali novo poglavlje u istoriji američkog i južnokorejskog filma”, glasio je naslov u drugom listu.

Južnokorejski mediji su preplavljeni čestitkama, upućenim autorima filma.

Predsednik, Mun Džae In, je na Tviteru čestitao svim autorima, a posebno režiseru, koji je zemlji, koja prolazi kroz ekonomsku krizu, vratio osećaj ponosa.

Njegove kolege režiseri su mu uputili čestitke, izažavajući zadovoljstvo, što je jedan od njih postigao svetski uspeh.

Izvor Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos