Nemačka: Najmanje devetoro ubijeno u pucnjavi

Foto: Tanjug/AP

Napadač za kojeg se sumnja da je noćas ubio devet osoba u dva “nargila bara” u gradu Hanau na jugozapadu Njemačke pronađen je mrtav u svojoj kući, saopštila je danas njemačka policija.

U saopštenju se navodi da je u kući u Hanau pored tijela napadača pronađeno još jedno.

“Nema indikacija da je u napadima učestvovalo više osumnjičenih. Postoji velika vjerovatnoća da je jedan od dvoje pronađenih u kući u Hanau počinilac ubistava. U toku je istraga o identitetu žrtava i počinioca”, ističe se u saopštenju.

Motivi napada još nisu poznati.

NJemački dnevnik “Bild” piše da je napadač njemački državljanin, te da su municija i okviri sa mecima pronađeni u njegovom automobilu. Osumnjičeni je imao dozvolu za lov.

Osumnjčeni je ostavio je oproštajno pismo u koje izražava ekstremno desničarske poglede.

Nemački list “Bild” takođe je objavio da je muškarac koga identifikuje kao Tobijas R. ostavio i video poruku u kojoj preuzima odgovornost za napad.

On je posle napada pronađen mrtav u svom stanu u gradu Hanau, navela je policija, prenosi Rojters.

Gradonačelnik: Suzdržite se od spekulacija

– Duboko sam pogođen. Potresla me je i sama činjenica da je osam ljudi izgubilo život. Molim sve građane da ne učestvuju u spekulacijama. Policija ima priliku da razjasni i sredi situaciju. Do tada trebalo bi da budemo oprezni, koliko god to bilo teško u ovom trenutku – rekao je Klaus Kaminski, gradonačelnik Hanaua.

Izvor Tanjug/Srna/Blic

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.