U Bijeljini derbi kola proljećnog dijela Premijer lige

Foto: Ilustracija

Nakon skoro tri mjeseca pauze, narednog vikenda nastavlja se takmičenje u Premijer ligi BiH a po riječima svih fudbalskih znalaca, ova sezona je jedna od najizjednačenijih. Semberski klubovi u drugi dio ulaze sa različitim ambicijama. Radnik potajno cilja gornji dio i ponovni izlazak na međunarodnu scenu, dok je pred Zvijezdom skoro nemoguć zadatak, nadoknaditi devet bodova zaostatka i izboriti opstanak.

Radnik i Željezničar će na otvaranju proljetnog dijela sezone odigrati veoma važnu utakmicu, koja bi mogla da odredi umnogome za oba kluba plasma do kraja sezone. Ambicije su istovjetne – pobjeda, a ko će se na kraju radovati ostaje da sačekamo kraj meča.

– Odradili smo kvalitetne pripreme, iza nas je onaj najnepopularniji period kod igrača i sada jedva svi čekamo da počne liga. Nismo mogli imati težeg protivnika na otvaranju jer svima su poznate ambicije koje ima Željezničar. Sve ćemo uraditi da na terenu, fer i sportski, izborimo pobjedu i da bodovi ostanu u Bijeljini. Oni su svakako favoriti, no protiv Radnika se niko nije naigrao, tako da očekujem neizvjestan meč u kome će presuditi veća koncentracija, želja za pobjedom a nadam se da ćemo na kraju mi biti ti koji ćemo se radovati, rekao je Slavko Petrović, koji se vratio na klupu Radnika i ovo će mu biti prvi zvanični meč nakon povratka.

Radnik ima određenih kadrovskih problema. Za susret protiv Želejzničara neće moći da računaju na Novakovića, Poparu i Šarića, koji su povređeni.

Ekipa Zvijezde nalazi se na poslednjem mjestu, imaju veoma težak zadatak, skoro nemoguć, da pokušaju nadoknaditi trenutni zaostatak od devet bodova i izbore opstanak u ligi. Svjesni su u klubu da to neće biti ni malo lako, ali takođe vjeruju i da se to može ostvariti.

– Velež je apsolutni favorit. Nedavno sam gledao njihovu generalku na kojoj je bilo 2.500 gledalaca, a protiv nas očekujem i više. Mi imamo narednih 14 kvalifikacionih utakmica u kojima ćemo dati svoj maksimum, pokušati učini nemoguće i pokazati da ovaj klub zaslužuje da ostane u Premijer ligi. Idemo da se nadigravamo, predstavimo se u punom izdanju i pokušamo napraviti iznenađenje, rekao je trener Zvijzede Adnan Zildžović.

Trojica novajlija neće putovati u Mostar jer imaju probelma sa povredama, tako da protiv Veleže neće sigurno igrati Vidović, Marković i Murga.

Evo komletnog rasporeda narednog kola:
Subota:
14.30
Radnik – Željezničar
Velež – Zvijezda
17.30
Sarajevo – Tuzla City
Nedelja:
14.30
Sloboda – Mladost
Čelik – Zrinjski
17.30
Široki – Borac

Izvor desavanjaubijeljini.com

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.