- Advertisement -

Damski lov jedinstven projekat

Foto: Srna

Na planini Borja počeo je Sedmi međunarodni lov za žene, dvodnevna manifestacija koja je okupila žene lovce iz Slovačke, Hrvatske, Srbije i Republike Srpske.

Svečana večera održana je sinoć u hotelu “Hajdučke vode”, a danas će, poslije prijave i evidencije učesnika lova, uslijediti uvođenje žena u lovište i akcija lova.

Predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Savo Minić rekao je da je damski lov jedinstven svjetski projekat koji svake godine okuplja evropske i domaće žene lovce u kotorvaroškim lovištima.

“Ne postoji slučaj da se žene iz različitih zemalja udružuju u lovu kao što se to čini u okviru damskog lova, a istovremeno ih upoznajemo sa divljači koju imamo i raznolikošću terena, sa ciljem da ih podstaknemo da se ponovno vrate u Kotor Varoš, što one i čine”, poručio je Minić.

Predsjednik Lovačkog udruženja “Jelovka” iz Maslovara Slobodan Župljanin naveo je da ovakve manifestacije doprinose razvoju lovnog turizma na području opštine.

“U goste su nam stigle žene lovci iz Slovačke, Hrvatske i Srbije. Osim njih, naši redovni gosti su i žene lovci iz Banjaluke, Kozarske Dubice, Novog Grada i drugih gradova iz Republike Srpske”, rekao je Župljanin.

Za Martinu Lavdisovu, koja je stigla iz Slovačke, nije bitan ulov nego druženje. “Od malih nogu idem u lov, volim ovaj sport, volim druženje i razmjenom iskustava sa koleginicama iz Republike Srpske nastojaću da unaprijedim svoje vještine”, istakla je Lavdisova.

Predstavnici Lovačkog udruženja “Fazan” iz Lozovika /Srbija/ uručili su prigodne poklone predsjedniku Lovačkog saveza Srpske Savi Miniću, načelniku opštine Kotor Varoš Zdenku Sakanu i predsjednicima tri lovačka udruženja sa područja opštine, poželivši dobar pogled svim učesnicima Damskog lova.

Organizatori ove međunarodne manifestacije su Lovački savez Republike Srpske i tri lovačka udruženja sa područja opštine, “Jelovka” iz Maslovara, “Borčići” iz Šipraga i “Uzlomac”.

Izvor Srna

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.