Korona virus prazni police u trgovinama

Panika zbog korona virusa prazni police u trgovinama. Drastično se povećao broj odlazaka u supermarkete, gdje su zabilježeni veliki redovi na kasama. Police sa osnovnim prehrambenim namirnicama su poluprazne.

Najviše se uzima brašno, ulje, šećer, jeftinijih proizvođača. Velika je potražnja za toalet papirom i higijenskim sredstvima.”, rekao je Aleksandar Trivanović, vlasnik marketa “REWE Trivanović”.

Među ljudima se stvara panika i šire se dezinformacije da će cijene spomenutih proizvoda rasti, međutim gospodin Trivanović ove navode negira i dodaje: 

Ja sam razgovarao sa “REWE”, svojim partnerom, gdje mi je rečeno da trenutno nemaju u vidu nikakva poskupljenja, jer je trenutna cijena nafte u padu, a ona igra veliku ulogu u transportu i td. Što znači, ako ne dođe do poskupljenja nafte, ne bi trebalo. Može jedino doći do nestašice u kratkom periodu.”

Korona virus osim što je podigao svijet na noge i alarmirao stotine miliona ljudi i zdravstvenih organizacija, negativno utiče na ekonomiju i poslovanje, jer kako ističu trgovci najveći problem prilikom nabavke predstavlja transport robe, zbog zatvorenih granica i zadržavanja kamiona.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.