Treći smrtni slučaj u Nemačkoj

Foto: Ilustracija

Nemačka je danas potvrdila treći smrtni slučaj povezan sa virusom korona, pošto je preminuo pacijent u oblasti Hajnzberg u pokrajini Severna Rajna-Vestfalija, saopštile su lokalne vlasti.

Prema podacima Instituta “Robert Koh” u Nemačkoj je prijavljeno 1.296 slučajeva virusa korona. Nemačka je početkom sedmice prijavila prva dva smrtna slučaja povezana sa virusom korona. Prvi je 89-godišnja žena koja je preminula u Esenu, a drugi je 78-godišnji muškarac koji je odranije imao zdravstvenih problema u oblasti Hajnzberg.

Merkel: Značaj evropske saradnje u borbi protiv koronavirusa

Zatvorena osnovna škola u Sloveniji

U Sloveniji je zatvorena jedna osnovna škola jer je nastavnik zaražen koronavirusom. Škola se nalazi u gradu Kamnik. U Sloveniji su potvrđena 34 slučaja zaraze koronavirusom.

Poljaci zatvaraju javna mesta

U Poljskoj će od sutra na dve nedelje biti zatvorene sve škole, bioskopi, pozorišta i muzeji, kako bi se sprečilo širenje korona virusa, saopštili su predstavnici vlade.

Ministri su na konferenciji za novinare nakon sastanka o koronavirusu naveli da će predškolske i školske ustanove prestati da rade sutra, dok će za najmlađu decu još ove nedelje biti obezbeđena ograničena briga. Fakulteti, muzeji, pozorišta i bioskopi će biti zatvoreni sutra. U Poljskoj je do sada potvrđeno 26 slučajeva korona virusa.

Kamiondžije iz BiH pušteni iz blokade u Italiji

U Iranu još 63 smrtna slučajeva

U Iranu su preminule još 63 osobe od virusa korona, čime je broj umrlih povećan na 354 a više od 9.000 je zaraženo, rekao je danas portparol iranskog Ministarstva zdravlja Kjanuš Džahanpur.

Iran je među najteže pogođenim zemljama od virusa korona izvan, Kine koja je epicentar epidemije. Na Bliskom istoku su, pored Irana, smrtni slučajevi prijavljeni u Iraku, Egiptu i Libanu.

Oštre mjere Austrije za sprečavanje koronavirusa

U Kataloniji dozvoljeni manji skupovi

Španska pokrajina Ktalonija uvela je danas ograničenja na održavanje velikih javnih događaja kako bi sprečila širenje epidemije korona virusa, saopštio je danas regionalni lider Kim Tora.

Svi događaji u kojim učestvuje više od 1.000 ljudi biće suspendovani, a sva sportska dešavanja održavaće se bez prisustva publike. Do juče popodne u Španiji su potvrđena 124 slučaja koronavirusa.

Izvor Blic

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.