Vlada pozdravila stav MCP o obustavi litija

Foto: Srna

Vlada Crne Gore pozdravila je, kako se navodi, odgovoran odnos Mitropolije crnogorsko-primorske, koja je privremeno obustavila okupljanje na litijama protiv usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti.

Mitropolija je odlučila da privremeno obustavi održavanja litija nakon što je Vlada Crne Gore, iako zvanično u toj državi nema zaraženih korona virusom, zabranila sve javne skupove i manifestacije.

“I pored ozbiljnih izazova sa kojima se suočava zajednica u pogledu zaštite zdravlja građana, vlada će ostati jednako posvećena dijalogu sa MCP o Zakonu o slobodi veroispovesti”, saopšteno je iz crnogorske vlade.

Navodi se da vlada pozdravlja promenu stava Mitropolije crnogorsko-primorske i odluku da obustavi javna okupljanja u interesu zaštite zdravlja svih građana Crne Gore.

“Ovakav odgovoran odnos MCP prema pitanju javnog zdravlja neće se ni na koji način negativno reflektovati na kvalitet i intenzitet ekspertskog dijaloga na temu Zakona o slobodi veroispovesti”, navodi se u saopštenju Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Naprotiv, kažu i poručuju da će i “pored ozbiljnih izazova sa kojima se suočava zajednica u pogledu zaštite zdravlja građana, vlada ostati jednako posvećena dijalogu sa MCP o Zakonu o slobodi veroispovesti, u iskrenom uverenju da je na terenu pravnih argumenata i činjenica moguće pronaći rešenja u najboljem interesu svih građana”.

Izvor Srna

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.