- Advertisement -

Vučić danas odlučuje o angažovanju vojske

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doneće danas odluku o tome da li će biti uvedena upotreba Vojske Srbije u civilne svrhe, saznaje Tanjug.

Predsednik je sinoć primio procenu Ministarstva odbrane da rizici i pretnje povodom pandemije korona virusa zahtevaju donošenje hitnih mera iz nadležnosti predsednika Srbije.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je rekao da je sada na predsedniku Srbije da odluči kako i na koji način će iskoristiti svoja ustavna ovlašćenja i staviti sve službe u funkciju života i zdravlja građana.

Tanjug saznaje da će predsednik danas doneti odluku o upotrebi Vojske Srbije u civilne svrhe.

On je juče rekao da ne isključuje mogućnost uvođenja vanrednog stanja.

“Vanredno stanje se uvodi ukoliko ministar odbrane pošalje vrhovnom komandatu, predsedniku države, pismo da je ugrožena bezbednost države, zatim ga šaljemo u skupštinu, ali, pošto je zabranjeno okupljanje više od 100 ljudi, moguće je da predsednik Srbije, predsednik skupštine i vlade, zajedničkim, trostrukim potpisom uvedu vanredno stanje. Onda znate šta to znači. Ako se uvede vanredno stanje nema više kafića, barova, bisokopa, pozorišta, već vojska na ulice, zna se šta na granici I tako dalje”, rekao je Vučić.

Vanredno stanje, prema njegovim rečima, podrazumeva najteže moguće mere.

“Vanredno stanje zahteva potpunu izolaciju”, rekao je Vučić.

Odluka o upotrebi Vojske mogla bi da bude korak ka najtežim mogućim merama.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.