- Advertisement -

Proglašena vanredna situacija u Srpskoj

Foto: vladars.net

Vlada Republike Srpske donijela je odluku o proglašenju vanredne situacije za teritoriju Srpske zbog epidemiološke situacije usljed pojave virusa korona.

Donošenjem ove odluke snage za zaštitu i spasavanje shodno Zakonu o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama stavljaju se pod komandu Republičkog štaba za vanredne situacije, saopšteno je iz biroa Vlade za odnose s javnošću.

Na prvoj vanrednoj sjednici donesena je uredba o vraćanju cijena na prethodni nivo, kojom se utvrđuje postojanje uslova za propisivanje mjera neposredne kontrole cijena na području Republike Srpske.

Uredbom se za pojedine proizvode propisuje vraćanje cijena na prethodni nivo, koje su zatečene u prometu, a koje su važile na dan 5. marta.

Razlog za propisivanje navedene mjere je prevencija i suzbijanje nerealnog utvrđivanja cijena i eventualnog nepoštenog ponašanja pojedinih trgovaca, s ciljem zaštite ekonomskih interesa građana i omogućavanja uredne snabdjevenosti tržišta.

Ministarstvo trgovine i turizma će, u saradnji sa nadležnim inspekcijama, udruženjima potrošača i ostalim nadležnim organima, i dalje vršiti praćenje situacije na tržištu u pogledu snabdijevanja i cijena, te u slučaju opravdanih razloga preduzeti i druge odgovarajuće mjere za svaki oblik eventualnog neprimjerenog ponašanja trgovaca.

Izvor Srna

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.