Otkazana “Evrovizija”

Foto: eurovisionworld.com

Takmičenje “Pjesma Evrovizije”, koje je ove godine trebalo da se održi u Roterdamu, otkazano je zbog pandemije virusa korona, saopštila je Evropska radiodifuzna unija /EBU/.

U saopštenju se navodi da su organizatori u posljednjih nekoliko sedmica razmatrali nekoliko alternativnih opcija kako bi omogućili održavanje najpoznatijeg evropskog muzičkog takmičenja.

“Međutim, nesigurnost koju je stvorilo širenje oboljenja Kovid-19 u Evropi i ograničenja koja su uvele vlade zemalja čiji kanali prenose takmičenje, kao i holandske vlasti, znači da je EBU donijela tešku odluku da je nemoguće nastaviti sa organizovanjem događaja uživo, kao što je planirano”, ističe se u saopštenju.

Iz EBU-a su naglasili da su ponosni zbog činjenice da “Pjesma Evrovizije” svake godine ima ujedinjenu publiku, bez ometanja u posljednjie 64 godine i da su, kao i milioni obožavalaca širom svijeta, “ekstremno tužni zbog toga što se takmičenje ne može održati u maju”.

U saopštenju objavljenom na “Tviteru”, koje je prenio “Sputnjik”, dodaje se da će se nastaviti razgovori u vezi sa mogućnošću da se takmičenje organizuje u Roterdamu sljedeće godine.

Izvor Srna

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.