Srbija zatvara putnički avio-saobraćaj

Foto: Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je danas da će putnički avio saobraćaj od danas biti u potpunosti ograničen i da će aerodromi moći da rade i primaju avione samo uz specijalnu dozvolu Vlade Srbije.

“Pokušavamo da ograničavanjem i obustavljanjem putničkog saobraćaja sprečimo unošenje dodatne zaraze u Srbiju da bismo našem zdravstvenom sistemu dali dovoljno vremena da se brani, odnosno da imamo dovoljno lekara i dovoljno zdravih lekara da mogu u dužem vremenskom periodu da nas štite”, rekao je Stefanović za televiziju Pink.

On je precizirao da će biti omogućeno da na aerodrome sleću avioni koji prevoze eksperte, koji bi mogli da pomognu našoj zemlji. “Svi ostali moraće da se strpe”, rekao je ministar policije Srbije.

Razmatra se obustava putničkog saobraćaja na granicama

Stefanović je rekao da će se danas razmatrati i pooštravanje mera kada su u pitanju granični prelazi.

“Hoćemo da razmotrimo mogućnost da, ukoliko vlada donese takvu odluku, zaustavimo u potpunosti putnički saobraćaj u smislu ulaska u Republiku Srbiju”, rekao je Stefanović.

On je rekao i da građani Srbije koji žive u inostranstvu nisu poštovali apel i da je u Srbiju, “samo u protekla tri, četiri dana uspelo da uđe oko 70.000 ljudi”.

“Na takav način rizikuje se bezbednost svih ostalih građana Srbije”, rekao je ministar.

Vlada Srbije, kako je najavljeno, zaseda u 10 časova, nakon čega će izdati saopštenje.

Izvor slobodnaevropa.org

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.