Beogradska kulturna dobra na društvenim mrežama

Foto: Tanjug
  • Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda u situaciji kada većina sugrađana treba da ostane u kućama, predlaže korisnicima društvenih mreža da se još bolje upoznaju sa kulturnim nasleđem prestonice preko njihovog sajta.
  • “Svakodnevna poseta sajta Zavoda (beogradskonasleđe.rs), facebook i instagram stranice, mogu biti veoma zanimljivi tokom trajanja vanrednog stanja. Posebno napominjemo da će svakog ponedeljka, srede i petka, Zavod objavljivati kratke priče o beogradskim kulturnim dobrima”, poručuju iz Zavoda.
  • Kako su naveli, ideja je da svi zajedno obnovimo ili dopunimo znanje o prestonici, a kroz istorijske fotografije koje prate tekstove da se podsetimo prošlih vremena.
  • Posetioci društvenih mreža će se tako u narednom periodu upoznati sa Robnim magazinom, Genčićevom kućom, Kućom kralja Petra, Škarkinom vilom…
  • Deci i mladi posebno su preporučli i “Beograd znam da čuvam” prvu aplikaciju o nepokretnom kulturnom nasleđu na području Grada Beograda, u formi kviza, igrice koju je Zavod osmislio i namenio najmlađima, ali kojom mogu da se zabave i testiraju poznavanje baštine i stariji.
Izvor Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.